Annonce
Bjerringbro

Hedemølle Efterskole: Når musicalen om Peter Pan bliver til en film

En af scenerne i Hedemølle Efterskoles musical om Peter Pan er en skov, og der er hentet både mos og brænde ind for at få det til at ligne en skov. Foto: Morten Pedersen
Eleverne på Hedemølle Efterskole arbejder med musical på en ny måde

Hedemølle: Et par drenge skovler sand ind i idrætshallen, en mand bærer på en bid af en godt to meter bøgehæk, og inde i hallen står to unge piger på et stillads og maler en skov.

Idrætshallen ved Hedemølle Efterskole er denne formiddag som en myretue, hvor elever og lærere suser ind mellem hinanden, maler skove, bygger laguner og flytter om på det, som alligevel ikke fungerer. Det er musicaluge, men når man ikke kan have publikum på, så er det svært igen i år at lave en flot musical, som efterskolen er kendt for.

- Så laver vi da bare en teaterfilm, lød konklusionen efter, at lærerne længe havde holdt øje med corona-smittetal og -restriktioner.

Derfor bygges idrætshallen i denne uge om til fire forskellige scener, hvor eleverne skal opføre musicalen Peter Pan, vel at mærke mens tre kameraer fra hver sin vinkel filmer scenerne én for én. Den femte scene er en stor skærm med store billeder af blandt andet sørøverskibe. Når det hele er optaget, klipper folk fra firmaet Steady scenerne sammen og lægger musik og sang på.

Annonce

Højdepunktet

Eventyret om Peter Pan er historien om drengen, som tager sine venner med til Ønskeøen og  har selskab af blandt andet Klokkeblomst og Kaptajn Klo, havfruer og mange andre. Skolen har opført Peter Pan for flere år siden, men denne gang er det noget mere vildt, fordi det skal ende som en film.

- Musicalen er altid et højdepunkt på Hedemølle Efterskole, og vi syntes, at det var synd, hvis eleverne hverken kom på skiferie, på forårsturen til Frankrig eller fik lov til at spille musical. Derfor gik vi i gang med dette. Det tager noget længere tid, end vi troede, men det skal nok blive godt, lyder det fra Mads Høj Christiansen, som er en af tre lærere i styregruppen.

I et hjørne af idrætshallen bygges en lagune med rigtig sand, og klipperne bygges op af grønne Arla mælkekasser. Foto: Morten Pedersen

De 92 elever har alt efter interesse valgt sig ind på en af de syv grupper, som blandt andet laver kuliser,  kostumer, synger i kor eller spiller i bandet.

- Det er dejligt, at de prioriterer deres interesser og har mod på at prøve noget nyt. De skal ikke kunne det hele, ideen med musicalen er, at eleverne skal lære nyt, fortæller han på vej ind i kostumeværkstedet, hvor eleverne blandt andet syr havfruekostumer.

- Det er spændende at være med til at sy kostumer og se om, de kan passe til skuespillerne. Jeg har også fået en lille rolle og syr mit eget krokodille-kostume, fortæller Biniam Teklab, som er andet års elev og også var i kostumeværkstedet sidste år.

Biniam Teklab er i kostumeværkstedet og syr sit eget krokodille-kostume. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Entusiasme

Forstander Lars Juul Mikkelsen glæder sig over den store entusiasme, som både elever og  lærere går til opgaven med.

- Vi har jo aldrig prøvet det her før, men det er dejligt at lærerne er omstillingsparate og kaster sig ud i opgaverne. Det skaber ny værdi, og det er vigtigt, for eleverne skal ikke huske efterskolen for et år kun med corona men som et 'rigtigt' efterskoleår, siger forstanderen.


Vi har jo aldrig prøvet det her før, men det er dejligt, at lærerne er omstillingsparate og kaster sig ud i opgaverne. Det skaber ny værdi, og det er vigtigt, for eleverne skal ikke huske efterskolen for et år kun med corona men som et 'rigtigt' efterskoleår.

Lars Juul Mikkelsen, forstander


Også blandt skuespillerne er der travlt, for på grund af corona-hjemsendelsen har de ikke haft  meget tid til at øve rollerne.

- Det er en stor dej, vi har slået op, men det skal nok blive godt, lyder det fra Mads Høj Christiansen, inden han suser videre til en ny opgave.

Lys og lys skal der til en musical, og et hold elever sørger for, at det hele virker. Foto: Morten Pedersen
En bøgehæk ved efterskolen skulle alligevel fældes, og derfor var det oplagt at bruge den til kulisse i årets musical.  Foto: Morten Pedersen
Fra pladsen på stilladset maler de to elever trætoppe. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce