Annonce
Viborg

Hedeselskabet sælger fra: Stor koncern køber rådgivningsfirmaet Orbicon

Hedeselskabet - med hovedafdeling i Viborg - sælger Orbicon - med afdeling i Viborg. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen
Hedeselskabet skiller sig af med rådgivningsfirmaet Orbicon, som sælges til den canadiske koncern WSP. Afdelingen i Viborg vil fortsætte uændret.

Viborg: Hedeselskabet sælger sit datterselskab Orbicon til den canadiske koncern WSP, der er en af verdens førende rådgivende ingeniørvirksomheder.

Orbicon har i alt 15 afdelinger rundt omkring i Danmark, Sverige, Grønland og Island - heriblandt en afdeling i Viborg.

Orbicon har i mange år været en væsentlig del af Hedeselskabet og arbejder, som Hedeselskabet beskriver det, med globale og bæredygtige løsninger på lokale udfordringer. Orbicon har ekspertise inden for blandt andet vurdering af miljøpåvirkninger, vand, naturgenopretning, klimatilpasning og bæredygtigt byggeri.

Per Christensen, der er administrerende direktør i Orbicon, betegner det som en rigtig god nyhed for Orbicon og medarbejderne, at firmaet nu bliver en del af WSP.

- Med det nye ejerskab hos WSP styrker vi vores konkurrencesituation i hele den nordiske region betydeligt samtidig med, at vi får adgang til et globalt netværk af stærke kompetencer i en af de førende virksomheder i vores sektor. Ydermere bliver vi tilknyttet et team med en forretningsmodel og kultur i tråd med vores egen, hvilket vil styrke mulighederne for både kunder og medarbejdere, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Det får ingen konsekvenser for afdelingen i Viborg. Vi fortsætter med hele vores nuværende set-up.

Per Christensen, CEO i Orbicon.

Hvad med Viborg-afdelingen?

Folkebladet har spurgt ham, om salget får konsekvenser for afdelingen i Viborg, hvor der er beskæftiget 12-15 medarbejdere.

- Det får ingen konsekvenser for afdelingen i Viborg. Vi fortsætter med hele vores nuværende set-up. Vi har store forventninger om, at konsekvenserne vil blive positive. Vi får nogle store muligheder og kan i princippet trække på 50.000 medarbejderes ekspertise. WSP har ambitioner om at være størst på de markeder, de er i, siger Per Christensen.

En god udvikling i Orbicon var sidste år medvirkende til, at Hedeselskabet fik et rigtigt godt regnskabsresultat. Det skal dog ses i lyset af, at Orbicon tilbage i 2017 gav et underskud på hele 65,4 millioner kroner.

I 2018 var det vendt til et overskud på 1,3 millioner kroner. Den gode udvikling var dels et resultat af kontorlukninger og nedskæringer og dels af nye opgaver.

I en pressemeddelelse skriver Hedeselskabet, at salget af Orbicon betyder, at selskabet får styrket mulighederne for at investere, vokse og udvikle nye produkter og digital service.

Magnus Meyer, der er direktør for WSP i Norden, siger, at handelen giver mulighed for at opfylde koncernens strategiske ambition om at fremme aktiviteterne i den nordiske region og samtidig styrke ekspertisen inden for miljøsektoren.

- Kombinationen af kompetencer og kompatible kulturer giver os et solidt fundament, hvorfra de to organisationer kan arbejde effektivt på projekter - og derved udvikle attraktive og værdifremmende løsninger til vores kunder, siger han.

Tiden var inde

Hedeselskabet, der har hovedafdeling i Viborg, forventer, at salget også vil blive positivt for kunderne i selskabets øvrige forretninger.

Man vil nemlig bruge den frigjorte likviditet til at skabe grøn innovation og til at investere i udvikling af nye produkter og ydelser.

Jørgen Skeel, der er bestyrelsesformand i Hedeselskabet, siger, at man har vurderet, at tidspunktet var det rette for at sælge Orbicon.

- I et konkurrencepræget marked med små marginaler er der behov for stor volumen og globalt virke både med hensyn til kunder og medarbejdere, og derfor var Orbicon strategisk set ikke længere et naturligt forretningsben for Hedeselskabet. Omvendt er jeg sikker på, at WSP er et rigtigt godt match for virksomheden fremadrettet, og det vil ligeledes skabe stor motivation for medarbejderne at være en del af en stor international virksomhed, siger Jørgen Skeel.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flugtbilisten er fundet

Viborg

Kommunen sælger 'bunker' på Mellemvej

112

Stor lettelse efter opklaring af færdselsdrab: Familien nåede at få nyheden, inden den rejste hjem

Annonce