Annonce
Viborg

Dimmisioner: Hedetur og her kommer vi

Lidt trætte, men naturligvis også glade gik studenterne fra Viborg Katedralskole på plads i gården,
Træthed sandsynligvis kombineret med en smule tømmermænd hører sig til, når man skal modtage sit eksamensbevis. Så på mange måder fra fredagens dimissioner på egnens ungdomsuddannelser ganske som de plejer, men så alligevel...

Viborg: Byens gymnasieskoler havde fået sig lidt af en opgave, da de naturligvis gerne ville sige ordentligt farvel til de unge, som fredag skulle modtage deres eksamensbeviser, for den der s.... corona driller stadig.

Så i stedet for at samle hele banden med dertilhørende mange familiemedlemmer, samtlige ansatte på skolerne, jubilarer og andet godtfolk, så blev festlighederne spredt ud over formiddag og sågar eftermiddag i mindre hold.

Det blev det nu ikke nødvendigvis mindre festligt af, viste en lille rundtur, som folkebladet tog i løbet af formiddagen.

Huer blev smidt op i luften, der var sang og musik og naturligvis også taler, som rektorerne grundet de særlige omstændigheder måtte holde flere gange.

Annonce

Sindet og samfundet

Lene Klemmesen Gade, rektor på Viborg Gymnasium og HF, kredsede i sin tale meget om det samfundssind, som der i Danmark er bred enighed om, at alle - små og store, rige og fattige - har udvist i mange måneder nu.

Huerne fik en tur i luften, da der fredag formiddag var dimission på Viborg Gymnasium og HF.

- Så hvad er samfundssind? Det er vel, at vi vælger at kæmpe for at beskytte det, der binder os sammen. Og når vi er under pres, som vi har været dette forår, kan vi mærke den sammenhængskraft. Vi har noget dyrebart imellem os. Vi har tillid. Igennem den sidste tid har I været bærere af denne tillidskultur. I har vist mig, lærerne og skolen meget stor tillid, sagde Lene Klemmesen Gade blandt andet i sin tale.

Rektor Lene Klemmesen Gade roste eleverne for at have udvist samfundssind i de trælse corona-måneder.


Vi har noget dyrebart imellem os. Vi har tillid

Lene Klemmensen Gade, rektor på VGHF


Rektor Helge Markussen fra Viborg Katedralskole bemærkede, at studenter-årgangen 2020 er speciel, hvilket jo blandet andet skyldes corona-krisen, men han fremhævede også elevernes engagement i klimadebatten og opfordrede i øvrigt de unge til at være åbne livet igennem.

Rektor Helge Markussen opfordrede eleverne til at være åbne for forandringer.

- Ofte tror man, at man kun bliver lykkelig, hvis man når lige præcis det mål, man har sat sig på den nøjagtige måde, man har planlagt. Lad dette forår være en påmindelse om, at selvom alting ikke går på den måde, man havde regnet med, så går det rent faktisk alligevel. Fremtiden er uvis, derfor er det vigtigt at have øjnene åbne og have et åbent sind, sagde Helge Markussen blandt andet til de nye studenter og deres forældre.


Lad dette forår være en påmindelse om, at selvom alting ikke går på den måde, man havde regnet med, så går det rent faktisk alligevel.

Helge Markussen, rektor på VK


Der var stillet stole op til eleverne på Viborg Katedralskole. Foto: Morten Pedersen
Forældre og andre pårørende så til fra sidelinjen. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce