Annonce
Debat

Held og lykke på rejsen, Jens!

Lars Norup. Foto: Morten Pedersen

Jens Rohde er viborgenser. Det kan jeg roligt slå fast, for byen Viborg er noget af det eneste, han har holdt fast i hele sit liv. Kærligheden til byen er dybfølt, ikke fordi den altid har givet ham medløb, men fordi det er her, han finder hvile og føler sig hjemme i en ellers turbulent verden, er jeg overbevist om.

Politisk er ruten gået fra Venstre med masser af indflydelse over radikale med for lidt indflydelse og til Kristendemokraterne med mikroskopisk indflydelse på den verden, han gerne vil gøre bedre.

På den rejse har Jens Rohde udviklet sig fra at være en fræk bulldog, som stillede sig snerrende  foran statsminister Anders Fogh Rasmussen, til at søge sig en mere eftertænksom, intellektuel tilgang til politik med udgangspunkt i verdenslitteraturens klassiske tænkere.

Annonce

Han har uden tvivl et godt og velargumenteret svar på koblingen mellem religion og politik. Jeg frygter en udvikling, hvor Folketinget bliver en kampplads, hvor islam og andre religiøse retninger søger indflydelse.


Jeg har også en beundring for, at han brød med hykleriet.


Jeg selvfølgelig også mærket Rohdes temperament, men har en svaghed for ham, fordi jeg har oplevet hans demokratiske sindelag, både i lokal- og landspolitik. Som medieordfører har han kæmpet en kamp for de journalistiske medier og har som en af de få vist oprigtig vilje til et opgør mod tech-giganternes sociale medier.

Jeg har også en beundring for, at han brød med hykleriet i Det Radikale Venstre, der ville fremstå som de allerhelligste i kampen mod sexisme, vel vidende at partiet var det, som havde flest lig i lasten. Såvel i ledelsen som i organisationen.

Jeg er fuldstændig enig med Jens Rohde i hans kamp for ægtheden i dansk politik. Han kunne ikke leve med, at det var betalte konsulenter, som skulle bestemme den politik, han skulle føre frem fra Folketingets talerstol som sin egen.

Er en lille kristendemoratisk folketingsgruppe med - måske - sæde bagest i folketingssalen det sted, hvor Jens Rohde kommer til at falde til ro. Mit bud er, at det burde være et helt andet sted: Europaparlamentet.

Jens, du er på din vanskeligste politiske rejse, men held og lykke herfra!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce