Annonce
Rundt om Viborg

Hele byen bakker op om Roums rigtige mænd

De rigtige mænd fra Roum er vant til lidt af hvert, og torsdag den 11. april kan man se hvordan det gik dem i deres seneste dyst på DR. Her er det fra Rigtige Mænd-løbet i forbindelse med sommerfesten for et par år siden. Arkivfoto.
De rigtige mænd fra Roum deltager i sæsonfinalen af Rigtige Mænd på DR. Når programmet sendes i tv bakker hele byen op med hygge og samvær i forsamlingshuset.

Roum: For Roums Rigtige Mænd er det ikke uvant at optræde i tv, og snart gør de det igen. Når sæsonfinalen af det populære DR-program løber over skærmen torsdag den 11. april, så deltager Roum med et hold på fire friske mænd, der hver især skal dyste i forskellige, fysiske udfordringer.

TV-optagelserne har allerede fundet sted, og selvom Roum-holdet endnu ikke må afsløre noget om, hvordan det spændte af, så fortæller en af deltagerne, Søren Sørensen, at det har været en kanon oplevelse. I forbindelse med tv-optagelserne havde Roum-holdet støtte med hjemmefra i form af en hel busfuld med Roum-borgere, så det skortede ikke på opbakning til de lokale helte.

- Uden at sige for meget, synes jeg ihvertfald at vores tilskuere blev nummer et den dag, siger Søren Sørensen.

Annonce

Hyggen i højsædet

Roums pendant til Rigtige Mænd - de kalder sig De Fede fra Roum- tog sin begyndelse for godt to års tid siden, og fra begyndelsen var det meningen, at det var et sociale, der skulle bære. Det har det gjort, og forløbet har været fantastisk, fortæller Søren Sørensen.

- Jamen altså det med at gå fra at lave slet ingen motion til at lave lidt motion, er jo kanon. Det er nok 30 procent motion og 70 procent hygge, og det er lidt vores motto, at det altså skal være hyggeligt, fortæller Søren Sørensen, der sammen med Kent Kristensen, Thomas Sørensen og Anders Thuesen repræsenterede Roum til konkurrencen.

Ellers er Roums Rigtige Mænd-koncept egentlig for alle Roum-boere, der har lyst til at hygge og få rørt sig lidt. Til de ugentlige mødeaftner varierer deltagerantallet fra gang til gang.

- Alle må være med, uanset om man vil løbe, cykle eller lufte sin hund. Der er ikke noget motion, der ikke er okay, og så er det jo heller ikke kun for mænd - kvinder og børn er meget velkomne, fortæller Søren Sørensen.

Kvinder og børn har sådan set altid været velkomne i Roums Rigtige Mænd-koncept, og i denne sæson deltager kvinder også for første gang i DR-successen.

- Jeg tror, DR har skelet lidt til os i Roum der, siger Søren Sørensen.

Sjovt at se

Når sidste afsnit af Rigtige Mænd sendes torsdag den 11. april, så bakker hele byen op. I hvert fald er der blevet arrangeret fællesspisning i forsamlingshuset fra klokken 18, hvor man så senere på aftenen ser udsendelsen i fællesskab.

- Det glæder jeg mig helt sikkert til, og det skal nok blive sjovt. Det bliver også spændende at se hvordan programmet er blevet klippet. Og så vil jeg godt love, at man ikke kan undgå at høre tilskuerne fra Roum, siger Søren Sørensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce