Annonce
Debat

Helhedsplanen for Skals, der kan blive en succes

Læserbrev: Der er desværre ikke mange, der har kommenteret helhedsplanen for Skals. En larmende tavshed om nedlæggelse af byens plejehjem. Heldigvis har chefredaktør Lars Norup taget sagen op i sin leder 8. oktober.

Det er en rigtig god leder. Han nævner bl.a., at Skals er kommunens 5. største by, at der er 5 mindre byer omkring, at løsningsforslaget i Skals har nogle særlige plejeboliger med udvidet service i forhold til det, vi kender nu, og at der tidligere også har været plejehjem i Ulbjerg.

Jeg mangler i helhedsplanen en oversigt over, hvordan disse særlige plejeboliger skal fungere og drives. Hvordan er deres økonomi? Eller skal vi vente nogle år og så se, hvad det kommer til at koste?

Annonce

Jeg vil gerne stille spørgsmålstegn ved de særlige plejeboliger, der foreslås. Er det for de ældres skyld, så de skal blive endnu længere i eget hjem, og at man først kommer på et plejehjem ved livet afslutning? Ønsker alle i Skals, at man ofrer plejehjemmet?

Var det ikke en ide, om gruppen omkring helhedsplanen for Skals – eller en anden personkreds - udarbejdede en plan for et plejehjem, enten som kommunalt plejehjem i samarbejde med Viborg Kommune, eller som privat plejehjem?

Der har tidligere været et godt læserbrev fra Carsten Dalsgaard, Ørum. Folkebladet d. 1.10.21. Senest er der kommet et læserbrev fra Gudrun Bjerregaard, Løgstrup. Folkebladet d.13.10.21.

Heri skriver hun bl.a., det er forkert, når man siger, at oprettelsen af et friplejehjem i Løgstrup skulle være årsag til, at man nu vil lukke plejehjemmet i Skals. I Løgstrup er alle 24 lejligheder besat og der er nogle på venteliste. De er glade og stolte af projektet i Løgstrup og giver ideen videre til Skals.

Var det ikke en ide, om gruppen omkring helhedsplanen for Skals – eller en anden personkreds - udarbejdede en plan for et plejehjem, enten som kommunalt plejehjem i samarbejde med Viborg Kommune, eller som privat plejehjem?

Prøv at presse byrådet. Det er nu, der er byrådsvalg. Her plejer kandidaterne at være lydhøre over for gode forslag, men hvis de siger ja eller måske, så spørg endnu mere ind til emnet. Der må være mange stemmer at hente, ikke mindst i Skals og opland. En dårlig vedtagelse i byrådet skal man da se at få rettet.

Med den fine helhedsplan, udvalget i Skals har arbejdet på i en lang periode, vil det være godt at få den fuldført - med et plejehjem. God arbejdslyst.

Annonce
Viborg For abonnenter

Længe ventet millionhandel går endelig igennem: - Det er en bygning, der er værd at vente på

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se alle billederne: Nu er det 'Jul i Viborg' igen

Viborg For abonnenter

Er du tilfreds med dit barns skole? Ny undersøgelse viser store forskelle på forældres tilfredshed med kommunens skoler

Rundt om Viborg

Efter to års corona-pause: Så skal den igen have fuld gas på populær musikfestival

Viborg For abonnenter

Der sprænges! - i biodiversitetens tjeneste

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Debat For abonnenter

Havde regionens ledelse uret, mens fyret overlæge havde ret i kræftsag?

Debat

Bekymret læser: Hvis lokale skoler IKKE lukker, hvad sker der så med...?

Viborg

Krav om corona-pas til kommunalt ansatte fra på mandag: 'Det er en tillidsbaseret ordning', siger Ulrik Wilbek

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Viborg FF For abonnenter

Ny næstformand vil sætte skub i Viborg FF's udvikling - man kan tage viborgenseren ud af Viborg, men man kan ikke tage Viborg FF ud af viborgenseren

Rundt om Viborg For abonnenter

Landsbyens borgere arbejder på at genåbne købmandsbutikken: Salget af anparter er næsten i mål

Kultur

Viborgs succesfulde Englehave åbner igen: Her kan du skrive en hilsen til dem, du savner

Annonce