Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Dekorativt gråligt løv

Foto: Helle Troelsen

Vores krydderurtebed fik en ordentlig overhaling i sidste uge, og jeg havde som sædvanligt forkøbt mig i nye, spændende krydderurter. Der var efterhånden opstået en del huller i bedet, som skulle fyldes ud. Men så mange huller var der alligevel ikke, og der blev lidt af de fineste i overskud til en dekorativ dekoration til havebordet.

Den gamle, lave krukke, jeg havde fisket op af en container ved et plantemarked, kom frem og blev gjort klar med jord til ugens dekoration. De smukke grålige toner i bladene hos mange krydderurter dannede inspiration.

Selvom det er en ret lav dekoration, skal man alligevel tænke i tre niveauer i plantevalget. Derfor købte jeg lidt ekstra som supplement til krydderurterne, og som klæder de grålige toner så fint.

Annonce

Som bund er plantet sølvnyresnerle ”Silverfall”, der er en sommerblomst med sølvgrå blade. Den kommer til at hænge ud over kanten af krukken, og vil med tiden dække bunden flot. En også lavere plante er citrontimian ”Silver Queen Bush”, der sætter fine lyslilla blomster. En lyngfloks, også med lyslilla blomster og gråligt løv, er placeret i modsatte side.

Af de mellemhøje planter er valgt karryplante, colaplante og vindheks, der alle har et viltert grågrønt løv. Salvie skaber ro med sine store blade, og den japanske prydgræs Carex oshimensis ”Everest” danner højde i midten af krukken med de stribede strå og fine, gulbrune aks.

Det ligner næsten et krydderurtebed i krukke. Derfor er den placeret på havebordet uden for køkkenvinduet, hvor krydderurtebedet også er i umiddelbar nærhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce