Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Ugens opskrift på smoothie med skvalderkål

Foto: Helle Troelsen

I bededagsferien blev planteskolen luget igennem for skvalderkål. Min søn hjalp til, og han forundredes over, hvilket filter af rodnet der havde infiltreret jorden over og under ukrudtsdugen.

Over ukrudtsdugen løb baner af rødder ligesom et motorvejsnet med afkørsler, der gik i flere retninger. Nede under ukrudtsdugen var filteret så tæt, at det nærmest var som elledningerne mellem bygninger i indiske slumkvarterer. Det var næsten umuligt at forfølge en rod for at finde hoved og hale i den.

Vi blev trætte, og så var det, at jeg fandt på at lave en vitaminbombe af en smoothie baseret på de sunde, spæde blade fra skvalderkål.

Annonce

Skvalderkål er ikke blot ukrudt, det er en fin staude, som i tidernes morgen blev importeret til Danmark som smuk bunddækkende plante. Det skal jeg så lige love, for at den er. Men det er også en sund og nærende grøntsag, der kan tilberedes som spinat.

Det er især nu, hvor blade er spæde og lysegrønne, at de smager fantastisk tilberedt i køkkenet. Jeg napper da også i ny og næ et par blade, imens jeg luger, og spiser dem al dente med stort velbehag. Når de senere på sæsonen er blevet grove, så går glansen af smagen og konsistensen.

Til to store glas

2 store håndfulde spæde skvalderkålsblade

1 banan

1 frisk mango

1 æble

Saft fra 1 lime

3 dl koldt vand

Isterninger

Annonce

Sådan gør du

Pluk de spæde skvalderkål og pil de grove stængler fra. Skyl dem og put dem i en blender sammen med banan, mango, æble, limesaft og vand. Blend, til det bliver en lind smoothie.

Hvis den er for tyk, så hæld lidt mere vand i. Sæt den på køl og server med isterninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce