Annonce
Sport

Hellere finde en ny dato end aflyse årets Søndersøløb

Søren Rasmussen er tilhænger af, at årets Søndersøløb bliver udsat og ikke aflyst, hvis corona-virussen spænder ben for datoen 26. maj. Arkivfoto: Morten Pedersen
Søndersøløbs-ekspert Søren Rasmussen lever fint med, hvis årets Søndersøløb bliver aflyst. Men han er tilhænger af, at man ser tiden an og om nødvendigt finder en ny dato eller afvikler løbet kun for udvalgte eliteløbere.

Viborg: Intet er så stort, at det skal prioriteres på bekostning af folkesundheden, og det gælder bestemt også sport, som mest af alt er en leg.

Det er den tidligere eliteløber Søren Rasmussens mening, og derfor glæder det ham også, at der er opnået enighed om af udsætte De Olympiske Lege.

Samme holdning har han selvfølgelig også, når det gælder Viborgs traditionsrige løbebegivenhed, Søndersøløbet, som i 2020 er fastlagt til den 26. maj. Harmonerer afviklingen af løbet ikke med myndighedernes foranstaltninger eller anbefalinger, skal det ikke finde sted.

- Så er jeg i stedet tilhænger af, at man finder en anden termin. Hvis alle parter, som er involveret, er er med på at afvikle løbet på en anden dato, kan jeg ikke se noget argument for ikke at flytte Søndersøløbet til senere på året, siger Søren Rasmussen, som de seneste tre år har været Søndersøløbs-ekspert under folkebladets livesending af det populære Viborg-løb.

Viborg Idrætsråd har valgt at afvente situationen og først senere afgøre, om Søndersøløbet skal finde sted den 26. maj, og Søren Rasmussen er enig i, at man godt kan vente med at træffe en endelig beslutning.

- Hvor sent man kan komme med en udmelding afhænger af praktiske ting og den økonomi, som er bundet op på arrangementet. For tilskuerene vil der ikke være noget problem i, hvis løbet bliver aflyst sent, og deltagerne kan også godt vente på en udmelding. Det er en kort distance på en hverdagsaften, så det kræver ikke omprioriteringer eller fravalg at blive klar til løbet, siger Søren Rasmussen.

Annonce

Ingen katastrofe

Et andet scenarie kan være, at myndighederne den 26. maj vil tillade mindre forsamlinger på eksempelvis 100 personer.

- Hvis idrættens organisationer har åbnet op for, at man igen kan arrangere små stævner, så må man tage stilling til, om man vil prioritere elitesegmentet. Det ville jeg være tilhænger af, at man gjorde. Sønderløbet var oprindeligt et løb for eliten, og så må man lave nogle kriterier for, hvem der kan deltage i dette års løb, siger Søren Rasmussen, som dog sagtens kan indfinde sig med, hvis Søndersøløbet først vender tilbage i 2021.

- Det ville da være trist og ærgerligt, men vi skal også huske at sætte tingene i perspektiv. Det ville ikke være en katastrofe, og det er det i øvrigt heller ikke, at OL er blevet udsat eller at andre sportsbegivenheder er blevet aflyst, siger Søren Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce