Annonce
Navne

Henry engagerer sig i alt fra hjemmebryg til Viborg Bryghus

Henry Jensen fylder 70 i morgen. Foto: Jens Ingolf Nørgaard
Henry Jensen har hele livet ernæret sig som sælger. I fritiden har han været særdeles aktiv både med sport og i bestyrelser. Han er med i et hjemmebrygger-laug og er sælger for Viborg Bryghus. I morgen fylder han 70 år.
Annonce

70 år: Henry Jensen, Fyrrevænget 15, Stoholm, fylder 70 år i morgen, onsdag den 15. juli.

Henry Jensen kom til Stoholm, da han var to år, og er blevet der lige siden. Han fik realeksamen fra Stoholm Skole og var på Viborg Handelsskole. Han kom i forretning hos Aaskov Sport i Viborg. Her fik han ret hurtigt den opgave at starte en Aaskov Sport filial op i Bjerringbro.

Henry Jensen blev indkaldt som soldat ved Kongens Fodregiment i Fredericia. Her blev han udtaget til sergentskolen i Sønderborg, men så langt nåede han aldrig. Han pådrog sig en tarmsygdom, som han reelt aldrig er kommet sig helt over, og som han for godt en halv snes år siden blev opereret for.

Annonce

En inkarneret sælger

Henry Jensen har hele sit voksne liv haft en række spændende job som sælger i flere brancher.

– Jeg var gennem fem år indkøber hos Hilmars Camping i Skive, efterfulgt af tretten år som sælger hos Linds Fabrikker i Holstebro, hvor jeg havde Himmerland som mit salgsområde. Efter en periode som assurandør hos Statsanstalten for Livsforsikring i Viborg blev jeg energichef ved DLG i Skive.


Jeg har haft et fantastisk godt liv her i Stoholm sammen med Mona og min familie, og børnebørnene giver jo altid glæde og varme omkring hjertet,


- Jeg handlede ejendomme hos EDC i Oddense og var ansat på Radio Viborg, indtil jeg for godt ti år siden blev sælger på Viborg Bryghus. Det er jeg stadig den dag i dag på freelance basis, og jeg er altid klar, når der er behov for assistance. Samtidig er jeg frivillig på bryghuset og tager rundt i butikker for at dele smagsprøver ud, fortæller fødselaren på terrassen ved villaen i Stoholm med stor have til. Villaen har været den hjemlige base siden 1973.

Annonce

Sport og fritid

Henry Jensen er gift med Mona. Der er tre sønner og fem børnebørn i familien. De har sommerhus i Kejnæs på Als, og det lejes ud i højsæsonen. Han spillede fodbold i omkring halvtreds år og har spillet badminton uafbrudt, siden han var fjorten år.

Gennem mere end 25 år har han været valgt som formand i både badminton- og tennisklubberne i Stoholm. Han har været formand for Stoholm Idræts og Kulturcenter og er fortsat formand for Stoholm Fjernvarme. Han er aktivt med i Sport på Tværs i Stoholm.

I logen Pentogrammet i Viborg Stadion Center har han indtil nu gennem fem år været valgt som skatmester. I 2009 var han opstillet til Viborg Byråd for Venstre og blev suppleant, som også har resulteret i mødeindkaldelser. Han er fortsat aktivt med i Venstres baggrundsgruppe indenfor kultur- og fritidsområdet.

- Jeg glæder mig også over at være medlem af bestyrelsen i COPA, der er betegnelsen for stomiforeningen, og så er det hyggeligt at være med i et hjemmebrygger-laug i Lynderup. Der er altid lidt sport i at sammenligne med varerne fra Viborg Bryghus. Jeg har haft et fantastisk godt liv her i Stoholm sammen med Mona og min familie, og børnebørnene giver jo altid glæde og varme omkring hjertet, slutter 70-års fødselaren, der har inviteret familien med på Pandekagekroen i Finderup, mens herrefrokosten i bryggerstuen kommer lidt senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce