Annonce
Digitalt

Her er de mest lovende spil fra årets E3-messe

E3-messen i Los Angeles er vokset til en ugelang begivenhed, i år med 60-70.000 deltagere.
Vi har været på E3-messen og set og prøvet en stribe af det kommende års største titler. Læs hvilke spil vi ser mest frem til efter E3 her.

Den 11.-13. juni løb årets udgave af E3, Electronic Entertainment Expo, af stablen i Los Angeles. E3 har siden 1995 været stedet, hvor de spilindustrien har løftet sløret for de største nyheder. Det er på E3, at nye konsoller er blevet afsløret, nye storspil og en hel masse andet. Og i år var ingen undtagelse.

E3 har ændret form over årene. Det er gået fra en lukket fest for presse og spilindustri, til en overrendt festival for gamere, og har nu fundet et leje imellem de to. I år deltog et sted mellem 60 og 70.000 på E3.

EA, Xbox, Ubisoft m.fl. holder desuden deres egne store præsentationer i dagene op til messen, der dermed reelt er blevet en ugelang festival, som begynder i weekenden op til den officielle åbning. Vi har deltaget på årets messe - inkl. opvarmning - og har både set og prøvet spil, der lanceres i det kommende år.

Her er de spil, vi ser mest frem til på baggrund af årets E3.

Annonce
I år havde flere større studier fokus på abonnement. EA, Ubisoft og Xbox slog på tromme for egne abonnementsløsninger, og som gamer står man nu over for samme mulighed og udfordring, som vi kender fra serie-streamning. Her kan det være svært at få det hele med, når det kræver abonnement hos både Netflix, HBO, Amazon og flere andre.

Cyberpunk, Star Wars og Master Chief

CD Project Reds kommende storspil Cyberpunk 2077 (16. april) var allerede før E3 et af de mest ventede spil, og E3 gjorde absolut intet for at dæmme op for hypen. Microsoft inkluderede en omfattende Cyberpunk-trailer under sin store showcase og kunne her afsløre, at Keanu Reeves medvirker i spillet. Dét fik salen til at juble, allerede før Keanu Reeves dukkede op for selv at fortælle nærmere om sin deltagelse i Cyberpunk 2077. Vi så derudover en timelang demonstration af gameplay fra selve spillet, og det er et enormt og gennemført univers, Cyberpunk byder på - med et tilhørende spændende gameplay. Cyberpunk 2077 kan meget vel blive årets spil i 2020.

Star Wars: Jedi Fallen Order (15. november) fra EA er et andet spil med masser af hype, og efter at have set gameplay og hørt nærmere om den kommende stortitel er det svært - især som Star Wars-fan - ikke at glæde sig. Der er lagt op til en storladen solooplevelse, der støtter op om og udbygger det eksisterende univers, med lyssværd-dueller og alt, hvad der hører til.

Microsoft bekræftede, at den kommende Xbox er på vej under navnet Project Scarlett, men kunne ud over at love masser af power under motorhjelmen, ikke fortælle meget nyt om konsollen. Der bliver til gengæld skruet op for spil-abonnementet Xbox Game Pass med hele 60 kommende spil på vej, og tendensen med abonnement-styret spiladgang, er Microsoft ikke ene om. Sony og EA er allerede hoppet på bølgen, og på E3 meldte Ubisoft sig også under fanerne med Uplay+.

Microsoft lovede 14 kommende eksklusive titler med premiere på Game Pass, heriblandt Gears 5 (10. september), Forza Horizon 4: Lego Speed Champions (ude nu), der fungerer overraskende godt, og den længe ventede opfølger Ori and the Will of the Wisp (11. februar), der så fantastisk flot ud. Endelig var der trailer for Halo Infinite, der vil være lanceringstitel på den kommende Xbox-konsol.

Avengers, nazister og hackere

Marvel Avengers (15. maj) fra Square Enix er et andet spil, der genererer en del hype, og som nyder godt af, at de to seneste Avengers-film formåede at sætte et flot punktum for serien. Det ser flot og meget lovende ud, når Captain America, Thor og de andre uddeler tæsk og redder - eller hævner - jorden.

Vi prøvede at spille både Wolfenstein: Young Blood (26. juli) og Doom Eternal (22. november), og Bethesda formår endnu en gang at skrue en tak op for dét, der gjorde forgængerne gode. Young Blood bygger videre på det eminente The New Colossus, men nu med fokus på co-op. Doom Eternal skruer op for alting, og det er både hektisk, voldssomt og vildt underholdende. Er du fan af Wolfenstein og Doom, kan du godt glæde dig.

Vi prøvede Ubisofts kommende Watch Dogs Legion (6. marts) og Ghost Recon Breakpoint (4. oktober). Watch Dogs Legion finder sted i et dystopisk London, hvor du rekrutterer, hacker og kæmper som en del af modstandsbevægelsen. London er imponerende flot og detaljeret gengivet, og endnu mere imponerende kan du rekruttere og efterfølgende spille som samtlige indbyggere i byen, der hver især har baggrundshistorie og relationer. Hvis en fra dit hold dør, er det permanent, og dét vil lige som alle andre handlinger også have indflydelse på den persons relationer. Der er altså tale om et spil med mange lag og med mange taktiske dimensioner. I Ghost Recon Breakpoint er samarbejdet i højsæde. Du kan spille solo, og du kan vælge bare at angribe hovedløst, men Breakpoint er et spil, der belønner den velovervejede holdinsats. Der er lagt op til en taktisk holdoplevelse, og det er lige som Watch Dogs meget gennemført med masser af dybde.

Cyberpunk 2077 er uden tvivl det mest ventede spil blandt årets deltagere på E3, og CD Project Red gjorde intet for at mindske hypen. Tværtimod. En gæsteoptræden fra Keanu Reeves og en imponerende timelang demo gør ventetiden endnu sværere.

Zelda, Star Wars og pokémon

For børn, barnlige sjæle og nostalgikere havde E3 og ikke mindst Nintendo masser af byde på. Sidstnævnte var massivt til stede, og vi prøvede en stribe af de kommende spil - dog ikke årets største overraskelse fra Nintendo; en opfølger til det hæderkronede The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Vi prøvede til gengæld remaket fra samme serie: Link’s Awakening (20. september). Et af de bedste Zelda-spil får det grafiske løft, det fortjener, og vi glæder os til at genspille klassikeren fra Game Boy-æraen. Pokémon Sword and Shield (15. november) byder på en hel ny generation af pokémon og et opdateret grafisk udtryk, men derudover var det svært at spotte meget nyt i den korte E3-demo. Luigi’s Mansion 3 var derimod meget lovende. Luigis spøgelsesjagt er grafisk flot, spilmotoren virker levende og intuitiv, og stemningen af let uhygge og masser af hemmeligheder virker meget forlokkende. Endelig var Mario & Sonic at the Olympic Tokyo 2020 et underholdende indslag med en masse mindre spil, der udnyttede de bevægelsesfølsomme Joy-Cons på Nintendo Switch - et sikkert fest-hit for store og små.

Lego afslørede, ud over Forza Horizon-udvidelsen Speed Racers, også Lego Star Wars Saga. Vi så en gameplay demo, og det ser meget lovende ud. Du kan frit vælge imellem ikoniske scener fra alle ni film, og der er tale om et helt nyt spil med dertilhørende grafik, styring og handling. Spillet går tættere på figurerne end tidligere, og det virker mere som et RPG end forgængerne. Spillet kommer i 2020.

Nintendo var massivt til stede ved årets E3, og det var muligt at prøve en stribe kommende titler. Årets største nyhed fra Nintendo var dog, at der kommer en opfølger til Breath of the Wild - dén var selvsagt ikke spilbar endnu.

Meget mere i vente

Vi kan langt fra nå forbi alle de mange spændende titler, der blev præsenteret ved E3, her - men heldigvis genbesøger vi flere af dem, når de udkommer.

Elden Ring, et samarbejde mellem Dark Souls’ Hidetaka Miyazaki og Game of Thrones’ George R. R. Martin, Dragonball Z Kakarot, Dying Light 2, Borderlands 3, nyt Modern Warfare samt selvfølgelig EA’s kommende sportsspil er blot nogle af mange titler, vi ser frem til at se nærmere på i 2019 og 2020.

Hvis du savnede nyt fra Sony i denne gennemgang, skyldes det, at de for første gang har valgt E3 fra i år. Vi følger selvfølgelig op på Sony, så snart der er nyt - og de fleste af føromtalte titler er heldigvis multiplatform, så PlayStation-ejere bliver ikke snydt.

E3 er en unik mulighed for at prøve spil længe før, at de kommer - og den mulighed udnyttede flere end 60.000 besøgende i år.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce