Annonce
112

Her er de tre seneste domme for vanvidskørsel på Viborg-egnen

Inden for de seneste måneder har der ved Retten i Viborg været en del sager om bilister på Viborg-egnen, som har kørt som død og pine på vejene. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Annonce

Viborgegnen: De seneste dage har der været særligt meget fokus på vanvidsbilister.

Regeringen vil nemlig skærpe straffen for at køre som død og pine, og målet er naturligvis at få landets fartdjævle til at lette den tunge fod fra speederen.

Her har folkebladet samlet de tre seneste domme om vanvidskørsel, som har været i avisens spalter. Alle tre har de det til fælles, at de handler om bilister, som med deres fart har gjort vejene på Viborg-egnen usikre.

Definitioner på vanvidskørsel

Regeringen har i samarbejde med politiet og anklagemyndigheden lavet følgende definitioner af, hvad vanvidskørsel dækker over:
  • Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 241, 2. punkt)
  • Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder (straffelovens § 249, 2. punkt)
  • Forsætlig forvoldelse af nærliggende fare for nogens liv eller førlighed (straffelovens § 252)
  • Særlig hensynsløs kørsel
  • Kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel med over 100 kilometer i timen
  • Kørsel med mindst 200 kilometer i timen uanset hastighedsgrænsen
  • Spirituskørsel med en promille over 2,0

Kilde: DR

Annonce

1) I fuld fart med stoffer i blodet

11. september blev en 26-årig mand fra Karup dømt for at drøne ud ad Vestre Skivevej ved Grønhøj med 158 kilometer i timen.

På landevejen måtte han ellers maksimalt køre med en fart på 80 i timen. Ikke nok med, at den 26-årige kørte næsten dobbelt så hurtigt som den højst tilladte hastighed, så var han oven i købet også påvirket af stoffer.

En blodprøve, som blev taget samme dag, viste nemlig, at der i mandens blod var både kokain og oxycodon. Manden var i øvrigt i forvejen frakendt kørekortet, fordi han også tidligere havde kørt narkokørsel.

Retten endte med at idømme ham 20 dages betinget fængsel, en bøde på 3500 kroner og 40 timers samfundstjeneste.

Annonce

2) Gennem landsby med 101 i timen

2. oktober blev en 37-årig mand fra Randers dømt for flere vanvittige køreture på vejene omkring Viborg.

På en landevejsstrækning uden for Ans blev han taget i at køre op mod 161 kilometer i timen, mens han overhalede en anden bil. Da han fortsatte den hensynsløse tur mod Bjerringbro, blev han også taget med en hastighed på mindst 101 kilometer i timen, mens han kørte gennem landsbyen Sahl.

Den 37-årige randrusianer var også påvirket af narko under denne voldsomme køretur. En blodprøve viste, at han inden turen havde taget amfetamin, og han var i øvrigt heller ikke i besiddelse af et kørekort.

Retten endte med at idømme ham 30 dages ubetinget fængsel, en bøde på 95.000 kroner og en frakendelse af kørekortet i 10 år.

Annonce

3) Kørte 177 i timen på landevej

Så sent som 20. januar i år blev en 32-årig mand dømt for to vanvidsture nord og vest for Viborg.

Den slemmeste af disse to fandt sted i juni sidste år, da han blev taget i at køre intet mindre end 177 kilometer i timen på Vestre Skivevej ved Sjørup.

Da den maksimale hastighed på denne vej er 80 kilometer i timen, kørte manden altså væsentligt mere end 100 procent for stærkt.

Den 32-årige er i øjeblikket i fængsel på grund af en anden dom for vold, men de seneste vanvidskøreture resulterede i en bøde på 14.500 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce