Annonce
Sport

Her er de - tre stærke kandidater til titlen som Folkebladets Årets Sportsnavn

Vi har nu glæden af at kunne præsentere de tre kandidater, som dyster om titlen som Folkebladets Årets Sportsnavn og et gavekort på 5000 kroner til Viborg Handel. Og din stemme er med til at afgøre, hvem der skal have prisen.
Annonce

Viborg: En bunke indstillinger er nu blevet til tre kandidater - et af nedenstående navne bliver den første modtager af den nye pris "Folkebladets Årets Sportsnavn".

Der er kommet indstillinger på atleter, klubber og på talenter, som ikke er sluppet igennem nåleøjet. Vi takker for alle indstillinger, som blot viser, at der er grøde i talentmassen og godt arbejde i gang flere steder.

Som læser har du stor indflydelse på, hvem der ender med at få prisen. Frem til den 22. januar kan du stemme på din favorit. Herefter vil en jury med borgmester Ulrik Wilbek og sportsredaktør Danni Kristensen med udgangspunkt i afstemningen endeligt udpege årets vinder.

Vinderen af Folkebladets Årets Sportsnavn offentliggøres tirsdag den 28. januar i forbindelse med Sportsgalla 2019 i Tinghallen.

Med kåringen følger der et gavekort på 5000 kroner til Viborg Handel.

Kandidat 1 - Thijs Nijhuis, Viborg Atletik og Motion

Thijs Nijhuis Foto: Morten Dueholm

Tog i 2019 et nyt karrierespor, da han skiftede til maratondistancen - og det har han gjort med enorm succes. Trods ganske få maratonløb på samvittigheden kvalificerede han sig til VM, hvor han gjorde det over al forventning under nogle særdeles vanskelige forhold - og han lever stadig i håbet om at kvalificere sig til OL senere på året.

I løbet af 2019 formåede han også at løbe så hurtigt, at han nu er i top fem over løbere med de hurtigste halvmaratontider nogensinde, ligesom han for rullende tv-kameraer og med udsigt til en cyklende kronprins vandt Royal Run, som tilmed er regnet som DM på 10 kilometer-distancen.

Men her slutter den imponerende resultatrække ikke. På netop 10 kilometer satte han sidst på året endnu en fantomtid, som sendte ham op blandt de hurtigste danskere på den distance også.

Og så skal man ikke glemme, at han trods hård konkurrence også lige nappede sin ottende sejr i Søndersøløbet.

Kandidat 2 - Line Gyldenløve Kristensen, Bjerringbro FH

Line Gyldenløve Foto: Morten Dueholm

2019 har været et fremragende år for Line Gyldenløve og for Bjerringbro FH i det hele taget.

Den erfarne Bjerringbro-spiller var en del af et eventyrligt forår, hvor BFH overraskede alt og alle og mod alle odds spillede sig til en plads som nummer tre i 1. division. Eventyret fortsatte. Bjerringbro spillede sig med Line Gyldenløve som flittig målscorer og bærende profil uhyre tæt på ligaen, og blev først bremset helt på målstregen, hvor Ajax viste sig som en for stor hurdle - efterfølgende blev Line Gyldenløve tilmed kåret som årets profil i 1. division

Men her stopper det ikke – Line Gyldenløve fortsatte successen i sandet, hvor hun var en nøglespiller, da Danmark hjemførte EM-titlen i sommerens løb, ligesom hun som altid var med, da Danmark senere på året også vandt World Beach Games i strandhåndbold.

Kandidat 3 - Bjørn Bitsch og Ashli Williamson

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson Foto: Axel Schütt

2019 blev året, hvor Danmarks mest vindende dansepar, som er bosat i Karup, dansede af – og det kunne man næsten ikke gøre på smukkere vis.

Parret lukkede karrieren med at føje yderligere to verdensmesterskaber til en i forvejen imponerende samling af internationale titler. Dermed satte parret et bemærkelsesværdigt punktum for en helt unik dansekarriere, som har budt på 10 VM-titler.

Præstationen i 2019 betød også, at de var i betragtning til DIF’s Årets Sportsnavn, hvor parret var blandt de 15 nominerede, ligesom de også blev hyldet i forbindelse med det store TV-show Sport 2019 i Boxen i Herning.

Fill out my online form.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Det blev så svært som frygtet - men Viborg FF-træner så en fortjent sejr i Hvidovre

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce