Annonce
Biler

Her er den næste store familie-Nissan

Den nye amerikanske Nissan Rogue giver et kraftigt fingerpeg om den næste X-Trail, som dog får et mere europæisk anstrøg. Foto: Nissan
Nissan har vist de første billeder af den nye Rogue, som er den amerikanske version af den store syvpersoners X-Trail.

Få, men solide succeser, og en række fusere. Sådan kan modelprogrammet hos Nissan beskrives. Her ligger Qashqai, Leaf, og Juke som nogle at de sikre kort.

X-Trail, som er storebror til Qashqai, og som fås med fem eller syv sæder, placerer sig lidt imellem. Den praktiske SUV er nemlig lidt overset herhjemme. Men det kan måske ændre sig med den nye generation, som lanceres på vore breddegrader til næste år. Inden da kommer der også en efterfølger til Qashqai.

De første fingerpeg om, hvordan den nye X-Trail ser ud, kan fås ved at skue den helt nye amerikanske Rogue, som netop er afsløret på de kanter. Rogue er søstermodel til Qashqai, og selv om der bliver forskel på de amerikanske og europæiske biler, giver design-sproget et klart fingerpeg.

Flere modeller

Nissan lancerer en række nye modeller i de kommende år. Det drejer sig om en ny Qashqai, der kommer senere i år, den nye X-Trail og den fuldt elektriske Aiya.

Stort HUD-display

Her spiller Nissan ud med et mere kantet design, som har tråde til den ret nye Juke med smalle øjne af full LED-forlygter. Den amerikanske version er overraskende nok fire centimeter kortere end forgængeren.

Inden døre byder modellen ligesom Juke på et ”flydende” instrumentbord med en central skærm på 12,3 tommer, mens der er mulighed for et head up display på 10,8 tommer, som er et af de største i klassen. Her er også mulighed for trådløst Apple Carplay.

Helt i tråd med Nissans strategi i disse år kommer modellen også med en stor sikkerhedspakke, der omfatter en avanceret opgradering af Nissan Propilot med nye selvkørende funktioner. For eksempel kan den indbyggede kø-assistent afvente med pause i trafikken på 30 sekunder mod tidligere tre sekunder og selv sætte i gang igen, uden at føreren gør noget.

Annonce

Bygges i Japan

Den amerikanske Rogue er foreløbig kun vist med fem sæder, men X-Trail har kunnet fås med syv sæder i alle versioner indtil nu. Motorbestykningen til det europæiske marked er uvis. Men Nissan formodes også at komme med en plug-in-version af X-Trail.

Modellen har længe været produceret på koncernens fabrikker i engelske Sunderland, men flyttes til japanske Kyushu. Den europæiske version af X-Trail forventes at lande herhjemme i slutningen af 2021.

Den nye model byder på kantede linjer. X-Trail ventes til Europa i 2021. Foto: Nissan
En nye model for en stor central skærm og byder på mulighed for et af de største Head Up Displays i klassen. Foto: Nissan
Annonce

Mest læste

Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Annonce