Annonce
Rundt om Viborg

Her går det godt: Bedste kvartalsregnskab for andelskasserne

Danske Andelskassers Bank har hovedsæde i Hammershøj. Arkivfoto: Morten Dueholm
Danske Andelskassers Bank har fået det bedste kvartalsregnskab, siden banken blev et børsnoteret aktieselskab i 2011. Nu skal der åbnes filialer i København og Odense.

Hammershøj: Danske Andelskassers Bank har leveret det bedste kvartalsregnskab siden bankens børsnotering i 2011. Første kvartal i år gav et overskud før skat på 61,6 millioner kroner. Det er en stigning på cirka 70 procent i forhold til første kvartal året før.

Det gode resultat kommer efter en begivenhedsrig periode for banken. I marts fremsatte Spar Nord et købstilbud, men Danske Andelskassers Bank sagde nej tak og gennemførte i stedet en kapitaludvidelse på 241 millioner kroner. Det betyder, at bankens kapitalgrundlag er forbedret betydeligt.

Administrerende direktør Jan Pedersen oplyser i en pressemeddelelse, at en væsentlig årsag til det gode resultat er gunstige forhold på de finansielle markeder i begyndelsen af 2019. Derfor kan banken indtægtsføre en samlet kursgevinst på 46 millioner kroner. Hertil kommer en positiv udvikling på langt de fleste forretningsområder hjulpet på vej af gode konjunkturer. Der er et lavt nedskrivningsniveau på forventede tab, høje gebyrindtægter, stigende netto renteindtægter og stigende udlån til både privat- og erhvervskunder.

Landbrugets økonomiske situation er også betydeligt lysere end i 2018, og banken forventer, at det vil fortsætte resten af året.

Annonce

Nye filialer

Der er også indtægter på vej fra en betinget købsaftale, som ejerne af Sparinvest - blandt dem Danske Andelskassers Bank - har indgået med Nykredit. Ejerne vil sælge 75 procent af aktierne i Sparinvest. Gennemføres denne handel vil Danske Andelskassers Bank få en indtægt på 182 millioner kroner i kursgevinst og udbytter.

Alt i alt betyder det, at banken, som driver de pengeinstitutter, der har navnet Andelskassen, står meget stærkt kapitalmæssigt. På baggrund af dette opjusterede man i marts forventningerne til resultatet for 2019.

- Det er klart, at det forbedrede kapitalgrundlag giver nogle helt nye muligheder for at skabe vækst og udvikling fremadrettet. Det vil vi blandt andet gøre med åbningen af to nye filialer i 2019 - en i København og en i Odense. Men der vil også blive søsat mange andre tiltag for at skabe øget vækst og kundefokus i hele bankens markedsområde, siger Jan Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce