Annonce
Viborg

Her hygger viborgenserne sig: Til Snapsting på den langsomme måde

Mange tager sig et sæt bordtennis på Hjultorvet i Viborg. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Hjultorvet byder til årets Snapsting på en mulighed for at slappe lidt af. "Vær god ved dig selv", lyder den fælles overskrift for aktiviteterne.

Viborg: Hjultorvet i Viborg er som noget nyt ved dette års Snapsting inddraget i byfest-aktiviteterne.

Under den store overdækning, der beskytter mod både regn og bagende sol, kan man hygge sig med at spille bordtennis og skak, man kan afprøve et meget langt bordfodboldspil, slappe af i en af hængekøjerne eller købe fadøl og cocktails i Stauning Whiskys bar.

"Vær god ved dig selv", lyder overskriften for aktiviteterne på Hjultorvet, og det skal forstås bredt. Hver morgen har der været mange mennesker til yoga og qi gong.

Da folkebladet kigger forbi, kan man være med til at lave perleplader om Viborg i gamle dage eller spille brætspil arrangeret af Viborgs facebookgruppe for brætspil, og Planterødderne kommer senere for at holde oplæg om plantebaseret kost, men "selvgodheden" kan altså også omfatte sådan noget som en whisky-cocktail.

- Det er første år, at vi også holder Snapsting på Hjultorvet, og det gør vi for at teste, om det duer. Det tror jeg nok, at det gør, for folk har taget rigtig godt imod det, siger Tina Kruse, som er Snapstings projektleder på Hjultorvet.

Annonce
Perleplade-syndikatet står for aktiviteterne i et af teltene på Hjultorvet. Flere end 100 perleplader skal sættes sammen til et samlet billede om Viborg i gamle dage.

Hygger sig hele døgnet

Hun kan fortælle, at folk hygger sig på Hjultorvet hele døgnet. Arrangørerne har nattevagt på, og der bliver altså også spillet skak og bordfodbold midt om natten.

- Nattevagten siger hver morgen, at det har været en stor fornøjelse. Der er gang i den hele døgnet, og det er imponerende, at der ikke er noget ballade. Man passer på tingene og hygger sig. Det er tanken, at Hjultorvet kan være et retreat fra aktiviteterne på Nytorv, og sådan fungerer det, siger Tina Kruse.

Snapsting på Hjultorvet lukker onsdag aften. Så flyttes den store overdækning op på Paradepladsen. Onsdag slutter man på Hjultorvet med en højskoledag, hvor idrætshøjskolen bemander torvet med 100 elever.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce