Annonce
Rundt om Viborg

Heste-ejer efter ulykke: Det er traumatisk for mig

Det er stadig en gåde, hvad der fik 10 heste til at bryde ud af en fold ved Kvosted og efterfølgende forårsage en trafikulykke på Skivevej natten til søndag. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ejeren af de heste, der natten til søndag blev påkørt på Skivevej, er stadig rystet over ulykken og tabet, men trøster sig med, at bilisten ikke kom til skade.
Annonce

Løgstrupegnen: - Det er ganske traumatisk for mig. Men jeg er glad for, at kvinden, der påkørte hestene, ikke kom til skade.

Det siger hesteopdrætter Jeanette Laursen, der ved tre-tiden natten til søndag, mistede tre heste, som sammen med syv artsfæller var stukket af fra hendes stutteri mellem Kvols og Kvosted og befandt på hovedvej 26 (Skivevej) mellem Sparkærvej og Kurgårdvej.

Det var en kvindelig bilist, der ramte hesteflokken. Efter det oplyste slap hun uden kvæstelser, mens to påkørte heste blev så ilde tilredte, at de måtte aflives på stedet. En tredje hest blev søndag formiddag fundet død på en mark nogle hundrede meter derfra. Ifølge Jeanette Laursen døde denne hest af indre blødninger.

I alt 10 af hendes omkring 20 heste brød ud af deres indhegning og løb altså mod syd over en række marker, før de tilsyneladende stoppede op på Skivevej. De syv af hestene blev ikke påkørt. Ejeren kunne en times tid efter ulykken sammen med en hjælper indfange dem tæt på hovedvejen.

Annonce

Forsvarligt hegn

For Jeanette Laursen er det en gåde, hvorfor hestene brød ud af indhegningen.

- Jeg så til dem lørdag aften ved 22-tiden, og da var de ganske rolige. Noget må have forskrækket dem. Vi har kigget efter spor - eksempelvis efter en ulv, men ikke fundet noget.

Hun understreger, at hestene var både forsvarligt og lovligt indhegnet bag dels et raftehegn, dels et højt, elektrisk hegn.

- Jeg har aldrig haft en løs hest i de 16 år, jeg har haft opdræt her. Man kan aldrig sikre sig 100 procent, for heste er flugtdyr. Men jeg har god samvittighed, for jeg mener ikke, at jeg kunne have gjort noget anderledes, siger Jeanette Laursen.

Hun lægger ikke skjul på, at det er et hårdt slag at have mistet de tre heste, hvoraf én var med føl.

- Det er da trist at komme ud til folden og konstatere, at der mangler tre. Men igen vil jeg understrege, at det var godt, at der ikke kom mennesker til skade ved ulykken, siger Jeanette Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Annonce