Annonce
Rundt om Viborg

Hesteklub har endelig fået eget hus

En større flok mennesker var forleden samlet i Havredal, da hesteklubben Nökkvi indviede sit nye, flotte klubhus. Privatfoto
Den islandske hesteklub Nökkvi har fået et længe næret ønske opfyldt: eget klubhus i Havredal. Huset er bygget i samarbejde med Havredal praktiske uddannelser
Annonce

Havredal: Forleden gik ønsket om eget klubhus endelig i opfyldelse for Nökkvi, lokalforeningen under Dansk Islandshesteforening.

Det blev fejret med en officiel indvielse, hvor cirka 90 deltog i en fest med blandt andet taler, snoreklip og grillpølser. De fleste deltagere i indvielsesfesten kom fra henholdsvis Nökkvi og Havredal praktiske uddannelser.

Klubhuset står nemlig på et areal ved Havredal-erhvervsskolen for unge med særlige behov. Her har foreningen som lejer i 20 år rådet over en ridebane. Men uden hidtil at have tag over hovedet.

Til gengæld har der gennem alle årene været et tæt samarbejde mellem Nökkvi og Havredal praktiske uddannelser. Elever herfra har eksempelvis jævnligt deltaget i hesteklubbens arrangementer og aktiviteter.

Omvendt bidrager medlemmer af Nökkvi altid til den årlige økodag, hvor Havredal-køerne slippes løs, ved at tilbyde de gæstende børn en tur på hesteryg.

Med eget tag over hovederne, har medlemmerne af den meget sociale hesteklub fået bedre mulighed for fælleshygge - også i dårligt vejr. Privatfoto
Annonce

Pengene skulle skaffes

Medarbejdere og elever fra erhvervskolen har også - sammen med Nökkvis egne frivillige - deltaget i opførelsen af klubhuset.

Det har naturligvis taget en vis tid at bygge klubhuset. Men det har taget flere år at skaffe pengene. Med bidrag fra diverse fonde og puljer lykkedes det dog altså.

Med klubhuset har Nökkvis cirka 200 medlemmer altså et sted at samles, og det sociale spiller en stor rolle i klubben. Det gør ridningen, og især ridning i naturen, også. Lige fra den lille aftentur, til lange - ofte flere dages - ture gennem skov og på strand, fremgår det af klubbens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Badning frarådes i Viborg-søerne

Debat

Det er stadig Arne og Anettes tur

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce