Annonce
Danmark

Hilde er kræftfri – politikerne diskuterer hendes sag på mandag

Hilde-Kristin Reed Mogensen i sygesengen efter operationen - og i sit job som dyrlæge. Arkivfoto
Dyrlægen fra Tim har fået en god nyhed fra lægerne, men har intet hørt fra jobcentret. Beskæftigelseschef orienterer politikerne på mandag – og fastholder at der er handlet korrekt.
Annonce

Tim: Kristi himmelfartsdag nedkaldte Hilde-Kristin Reed-Mogensen en sand shitstorm over Ringkøbing-Skjern Kommune.

Den 42-årige dyrlæge fra Tim lagde et barsk foto af sig selv fra sygesengen ud på nettet og fortalte, at jobcentret ville fratage hende sygedagpengene blot tre dage efter hendes kræftoperation og sende hende i jobafklaring.

Forargelsen tvang beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen til at udsende en pressemeddelelse, hvori han forklarede, at der sandsynligvis var sket en ”misforståelse i den konkrete sag”.

Ifølge Dagbladets oplysninger bestod misforståelsen i, at sagsbehandleren stoppede Reed Mogensens sygedagpenge inden operationen og undlod at vente på en lægelig vurdering af hendes tilstand efter operationen. Jobcentret forlængede derfor sygedagpengeperioden i to uger for at afvente den første kontrol, som kan fortælle, om Hilde-Kristin Reed Mogensen er kræftfri eller ej.

Annonce

Dejligt at vide

Hilde-Kristin har nu fået resultatet af undersøgelsen, og den viser, at det er lykkedes lægerne at fjerne kræften, da venstre bryst og lymfekirtler i armhulen blev bortopereret.

- Det er dejligt at få at vide. Det er en lettelse. Der er selvfølgelig ingen sikkerhed for, at der ikke er flere kræftceller gemt et andet sted i kroppen, men der er ikke mere i bryst og lymfer, så det må jeg holde fast i. Jeg skal fortsat have strålebehandlinger og antistoffer, så jeg er ikke færdigbehandlet endnu, siger Hilde-Kristin.

Hun har endnu ikke hørt fra jobcentret, selv om den 14 dages forlængelse af sygedagpengene er udløbet. Hun ved dog, at jobcentret har bedt om en udtalelse fra hendes kræftlæge.

- Jeg er usikker på, om jeg vil høre fra jobcentret. Der er nu gået fire dage, siden forlængelsen på de 14 dage udløb. Jeg bliver usikker. Men jeg forventer, at de holder fast i deres afgørelse om at sende mig i jobafklaring, og så vil jeg sende en klage til Ankestyrelsen. Jeg har fået et mundtligt løfte fra beskæftigelseschefen om, at klagefristen er forlænget med 14 dage, så jeg kan nå det, siger Hilde-Kristin.

Annonce

Jeg vil i arbejde

Hun er fortsat ansat som dyrlæge og forventer at kunne genoptage arbejdet i løbet af efteråret.

- Bevægelsen i armen er lidt indskrænket, men så snart jeg føler, jeg kan komme i gang med at arbejde, er det dét, jeg vil. Onkologen siger, at jeg skal have overstået strålerne, inden jeg er klar til at arbejde, siger Hilde-Kristin.

For hende har sagen udviklet sig til en principsag.

- Jeg har ikke tænkt mig at skulle i jobafklaring eller gå sygemeldt i flere år. Det er princippet i det. Der skal kigges på, om det kan være rigtigt, at en person som mig kan sendes ud i jobafklaring. Jeg vil gøre opmærksom på, at der er noget galt med fortolkningen af reglerne, og det har selv beskæftigelsesministeren bekræftet. Hvis jeg ryger i jobafklaring, må det være sådan, men kan min sag hjælpe andre i fremtiden, vil det være fint, siger Hilde-Kristin Reed Mogensen.

Annonce

Regler skal diskuteres

Beskæftigelsesudvalget skal mandag diskutere reglerne om sygedagpenge med udgangspunkt i Hilde-sagen.

Her bliver politikerne sat ind i det springende punkt i sagen. Opfylder Hilde-Kristin denne betingelse for at få forlænget sygedagpengene eller ej:

Den sygemeldte er under eller venter på lægebehandling og den pågældende efter en lægelig vurdering skønnes at ville kunne genoptage erhvervsmæssig beskæftigelse inden for 134 uger regnet fra revurderingstidspunktet.

Nej, Hilde-Kristin opfylder ikke kriteriet, mener kommunen, da hun ikke modtager helbredende lægebehandling. Strålebehandlingen og antistofferne er forebyggende behandling, lyder argumentet. Hilde-Kristin fastholder derimod, at stråler og antistoffer er en del af behandlingen for kræft.

Beskæftigelseschef Kim Ulv Christensen vil på mødet fortælle politikerne om en undersøgelse fra Ankestyrelsen om revurdering og forlængelse af sygedagpengeperioden.

Undersøgelsen dokumenterer, skriver forvaltningen, at Ringkøbing-Skjern Kommune ligger helt på linje med lovgivningens intentioner.

Forvaltningen har også indhentet et notat fra en ekstern konsulent og drøftet sagen med Ankestyrelsens ansvarlige for forlængelsessager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce