Annonce
Debat

Hilsen fra Klejtrup Friplejehjem

debat

Plejehjem: Vore beboere og personale havde en fantastisk dejlig ferie i Grenå. I fire dage nød de hinandens selskab og brugte døgnet på at lære det enkelte menneske endnu bedre at kende.

Nu har jeg så som forstander fulgt reaktionerne på avisartiklen gennem flere dage. Bevidsthed om forskellige holdninger og handlinger er altid vigtigt, men nu tænker jeg debatten tager en drejning over i noget irrelevant.

Mit personale deltog med betaling i 8 arbejdstimer ud af 24 af døgnets timer. Derudover er der et kolonitillæg pr. døgn. Alle deltog fuldstændigt efter deres frie vilje/initiativ - alle har evnen til at være medmenneske og vise ægte glæde over at være sammen.

Jeg er bare så heldig, at de samme ansatte også er så store mennesker, at ikke en af dem tænker dårligt om os herhjemme i Klejtrup - vi ved nemlig godt hvor vi har hinanden som kolleger.

Så tak for interessen for det frie initiativ - med frihed følger ansvar, det skal vi nok tage.

Gennem mange år har den kommunale sektor, både i hjemmepleje og skoleregi taget på ferie med deres beboere og elever, hvorfor så denne reaktion om frivillighed nu? At bo på friplejehjem koster det samme som at bo på kommunalt plejehjem, praktisk talt ingen benytter sig af at købe ydelser ud over det visiterede, og vore beboere er fuldstændig sammenlignelige som mennesker på kommunale plejecentre.

At vi vælger at drage i sommerhus er derfor ikke udsprunget af ønsket om at være anderledes, men et ønske om at opleve livet, uanset om det er på hjemmet eller udenbys. Vores daglighed blev bare flyttet ud i sommerlandet i nogle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Den fjerne verden af mistillid ramte mig

Annonce