Annonce
112

Hip hop-dansere sagde farvel til hinanden med flot VM-præstation

De seks dansere fra Crazy Gang dansede søndag deres allersidste dans sammen, og det gav dem en ottendeplads ved VM i England. Foto: Crazy Gang
Dansegruppen Crazy Gang har danset sin allersidste hip hop-serie sammen. Afslutningsdansen gav gruppen en flot ottendeplads til verdensmesterskaberne i England denne weekend.
Annonce

Blackpool: Trætte, men glade og stolte, kørte de seks Crazy Gang-dansere sammen med deres forældre og holdleder mandag morgen i bus mod lufthavnen i Manchester.

Efter et veloverstået verdensmesterskab vendte de snuden hjemad mod Danmark, nærmere bestemt Viborg.

Dansegruppen snuppede ved verdensmesterskaberne en ottendeplads i street dans ved UDO Global (United Dans Organisation, red.). En placering holdet var fint tilfreds med, selvom de unge dansere havde drømt om at komme på podiet.

- I første omgang var vi allesammen lidt overraskede over, at vi kom til finalen, men vi havde også givet alt, hvad vi havde. Feltet var rigtig stort, og konkurrencen var hård, så det var ret fedt at gå videre. Og det var også helt vildt at danse selve finalen. Rummet var så stort og flot, og der var rigtig mange mennesker. Det var så stemningsfuldt og en rigtig stor oplevelse for os alle, fortæller danser Sebastian Laurentius Nielsen.

De fleste dansere til VM var ældre end danserne fra viborgensiske Crazy Gang, da holdet deltog i aldersgruppen U16. Samtidigt bestod de fleste hold af megatroops - altså flere end ti dansere. Crazy Gang var den eneste small-troop, under 10 dansere, der var med i finalen.

Annonce

Nye eventyr venter

Verdensmesterskaberne var holdets sidste danse sammen. Efter tre succesrige år som Crazy Gang går de 13-15 årige dansere nemlig hver til sit. Derfor var det også lidt vemodigt at danse i finalen søndag.

- Vi er selvfølgelig kede af, at vi ikke skal danse sammen længere, men vi glæder os også rigtig meget til de nye eventyr, der venter os. Vi har haft sådan en god og hyggelig tur som afslutning, siger Sebastian Laurentius Nielsen, der fortsætter dansekarrieren i Aarhus.

Det var ikke kun i gruppedisciplinen, at Viborg var repræsenteret ved VM. Crazy Gangs eneste mandlige medlem, Sebastian Laurentius Nielsen, stillede også op i solo-dans. Her kom han i kvartfinalen og blev en del af den bedste halvdel af de i alt 57 solodansere.

Også i duo-disciplinen var Sebastian Laurentius Nielsen med. Her dansede han med meddanser fra Crazy Gang Isabella Tarne. Parret fik en overraskende syvende-/ottendeplads ud af 37 hold, og det var begge dansere rigtig godt tilfreds med. Hvorvidt de to fortsætter som duo, er endnu ikke afgjort.

Annonce

Dansen, der sendte Crazy Gang i finalen, kan ses her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

En cykelsti, hvor cykling frarådes

Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Annonce