Annonce
Viborg FF

Historisk dag for Viborg FF - ny investorgruppe skyder 42,3 millioner kroner ind i klubben

Viborg FF har fået nogle helt andre økonomiske muskler efter, at en ny investorgruppe er gået ind i klubben ved at købe 70 procent af aktierne. Foto: Morten Pedersen
Viborg FF bliver tilført et stort millionbeløb via en ny investorgruppe bestående af to rigmænd med rødder i Viborg og et brødrepar, der driver et af verdens førende selskaber indenfor statistik og analyse i fodboldverdenen.

Fodbold: Viborg FF har på forhånd kaldt det en stor strategisk nyhed - og det er bestemt ingen overdrivelse.

Onsdag kan klubben fortælle, at en ny investorgruppe skyder 42,3 millioner kroner ind i klubben og overtager 70 procent af aktierne.

Den ene del af investorgruppen består af viborgenserne Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen, der er stiftere af milliardvirksomheden Better Collective.

Annonce

Derudover er brødrene Alexander og Christoffer Reedtz, der ejer og driver selskabet Football Radar, også en del af den nye investorgruppe. Football Radar er blandt verdens førende selskaber indenfor statistik og analyse i fodboldverdenen.

Bestyrelsesformand Kim Nielsen har ønsket at holde VFF på lokale hænder, og det er lykkedes. Arkivfoto: Morten Dueholm

- Med udviklingen i både dansk og international fodbold, så har det længe stået klart for bestyrelsen, at vi har brug for yderligere kapital for at have en realistisk mulighed for at opnå vores ambitioner om at være en fast bestanddel af Superligaen. Samtidig har vi også været meget kræsne i forhold til nye investorer, da det hele tiden har været vores ønske at holde klubben på lokale hænder, og derfor har flere henvendelser fra potentielle udenlandske investorer ikke haft vores interesse, forklarer bestyrelsesformand Kim Nielsen i en pressemeddelelse.

Viborg FF er rykket op i Superligaen. Og med den nye kapital er klubben bedre rustet til kampen for at blive der. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Efter en grundig og tillidsfuld dialog har vi besluttet at sælge aktiemajoriteten, da vi ser dette som en unik mulighed for både at få de rette personer og den rette kapital ind. Det har været helt afgørende for os, at vores nye investorgruppe har lokale rødder, og intentionen med deres engagement i Viborg FF stemmer helt overens med de ambitioner og målsætninger, vi har for klubben, siger formanden, som også mener, at samarbejdet med Football Radar giver VFF rigtig meget andet end økonomi.


Det har været helt afgørende for os, at vores nye investorgruppe har lokale rødder, og intentionen med deres engagement i Viborg FF stemmer helt overens med de ambitioner og målsætninger, vi har for klubben

Kim Nielsen, bestyrelsesformand, Viborg FF


- Udover det økonomiske, så får vi med Football Radar også nogle unikke redskaber med data, som strategisk kan give os nye fordele i fremtiden, så samlet set er denne investorgruppe meget attraktiv. Investorerne har både hjerte for klubben og området, og kan tilmed bringe ny viden, så det er en historisk dag for Viborg FF, og vi ser meget positivt på klubbens fremtid sammen med vores nye investorer, siger bestyrelsesformanden.

Passion og fodbold

Jesper Søgaard er talsmand for investorgruppen. Han er fra Viborg, og han fastslår, at det er en investering, som både er lavet med hjertet og hjernen.

- Vi er meget begejstrede for denne investering i Viborg FF, som er en klub med kæmpestor betydning for byen og området, hvor Christian og jeg er vokset op – og det er den fodboldklub, vi holder allermest af. Viborg FF har udviklet sig rigtig positivt de seneste år, og den udvikling vil vi gerne være en del af. Samtidig kan investorgruppens engagement i klubben forhåbentlig være med til at understøtte, at den positive udvikling i klubben fortsætter i de kommende år.

Jesper Søgaard og Christian Kirk Rasmussen er begge fra Viborg, og de ved, hvor meget VFF betyder for området. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Vi ser investeringen i et langsigtet perspektiv, fordi vi ser et stort potentiale i klubben. For os handler investeringen både om passion for Viborg og fodbold, og så tror vi også på, at vi med vores ressourcer kan skabe nye muligheder og løfte klubben, hvilket også kan være med til at skabe yderligere værdi for hele lokalområdet. Vi har tætte relationer til Alexander og Christoffer fra Football Radar, og som gruppe har det været vigtigt for os at kunne bringe mere end bare penge ind i VFF, siger Jesper Søgaard i den pressemeddelelse, som VFF udsendte samtidig med, at nyheden blev præsenteret på et åbent informationsmøde.

Annonce

Et perfekt match

Den nye investorgruppe udpeger et nyt medlem til bestyrelsen på den kommende generalforsamling, men ellers fortsætter den daglige ledelse uændret.

Det betyder, at direktør Morten Jensen stadig skal stå i spidsen for klubbens videre udvikling.

Morten Jensen og den øvrige ledelse skal fortsætte stilen. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Der er ingen tvivl om, at det er en stor dag i klubbens historie, og denne investering vil give os nogle nye muligheder både på kort og lang sigt, og forhåbentlig være med til at starte en ny æra. Med Jespers og Christians rødder i Viborg, så er det personer, vi har haft kendskab til gennem længere tid, og da denne dialog blev intensiveret, så blev vi afklaret med, at vi ser et perfekt match med den nye investorgruppe. Fodbolden er drevet af følelser og sammenhold, og vi er både glade og stolte over, at de nye investorer ser sig selv som en del af det store fællesskab, der er omkring Viborg FF, siger Morten Jensen.

- Der er en helt naturlig sammenhængskraft, og nu får vi forstærkede muligheder for at løfte os til et nyt niveau, og derved skabe en endnu mere attraktiv klub, som hele kommunen kan være stolt af. Vi skal have endnu flere med på vores videre udviklingsrejse, og med den nye investorgruppe, så er der sendt et signal om, at vi sammen skal løfte VFF, siger direktøren.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Kom du ikke i kirken, blev du lænket til den

Kultur For abonnenter

Rørt over gensyn - Radio Viborg vil altid betyde noget særligt for én af sportens store stemmer

Sport

Viborg HK-spillere på idrætsmæssig udebane - her kan vi få lov til at være dårlige sammen

Debat

Hærvejsmotorvejen er større end Viborg

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Viborg FF er blevet et dejligt bøvlet hold at spille mod

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Viborg FF

Læser undrer sig - hvorfor venter Viborg FF med at hente spillere til sidste øjeblik?

Debat

Jublen vil ingen ende ta´ - motorvej fra Viborg til Klode Mølle

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Alarm 112 For abonnenter

Blev belønnet af retten: Narkosælger med 955 kanonslag havde kvittet stofferne og fået et arbejde

Viborg

Den levende jernalder trak folk til Hvolris

Annonce