Annonce
Rundt om Viborg

Historisk og fredet hovedgård sat til salg

Strandet Hovedgaard med blandt andet en fredet hovedbygning er sat til salg for 22,5 millioner kroner.
Strandet Hovedgaard med en fredet hovedbygning er sat til salg for 22,5 millioner kroner. Gården fungerer som kursus- og feriecenter. Sælgeren er en land- og erhvervsmand fra Skiveegnen.

Strandet: Den smukt beliggende Strandet Hovedgaard, der ligger lidt nord for Knudby, er sat til salg for 22,5 millioner kroner. Cirka det dobbelt af den offentlige vurdering.

Gården er på 89 hektar. Foruden en historisk og fredet hovedbygning er der et stort tre-længet kompleks af avlsbygninger.

Der er dog ikke længere dyrehold i avlsbygningerne. Men jorden drives som en blanding af land- og skovbrug.

Den store hovedbygning på 350 kvadratmeter er ikke beboet, men lejes ud til blandt andet kurser, konferencer, ferieophold og fester. Samlet set giver gården ifølge ejendomsmæglerens hjemmeside årlige indtægter på cirka 630.000 kroner.

Vil man vide mere om gården og købsvilkår, kan man besøge ejendomsmæglerfirmaets hjemmeside, www.asgerolsen.com.

Annonce

Julemarkeder

Strandet Hovedgaard har siden 2003 været ejet af gårdejer Niels Jørgen Jacobsen, Krarup ved Skive. Han købte gården for lidt over otte millioner kroner. Gården blev også handlet to gange i 1995 for henholdsvis 3,3 og 4,5 millioner kroner. Men den gang var gården meget nedslidt og forfalden. Siden er især hovedbygningen blevet gennemgribende renoveret.

Tilbage i 1990'erne var Strandet Hovedgaard en kort periode ejet af den daværende, nu afdøde, Viborg-byggematador Jørgen Melgaard Jensen, som voksede op ikke langt fra Strandet og som barn drømte om at eje den dengang store landbrugsejendom.

Strandets historie går mere end 500 år tilbage og hørte i sin tid under Ørslev Kloster. Det passer fint med, at de to historiske ejendomme de senere år har arbejdet sammen om og på skift været vært for et stort julemarked kaldet Jul i Nordfjends.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce