Annonce
Debat

Hjælp Christiania - kold skulder til landdistrikter

Annonce

Nogle gang overstiger virkeligheden fantasien. Og jeg må indrømme, at jeg ikke havde fantasi til at forestille mig, at regeringen ville foreslå en 100% statsgaranti til Christiania, samtidig med at tusindvis af danskere er i klemme i landdistrikterne, fordi stramme låneregler gør, at de ikke kan få lån i bank eller realkredit.

Regeringen foreslog tirsdag, at hæve den i forvejen høje statsgaranti fra 80 til 100%, således at staten står helt og fuldt inden for lån til et af de mest centrale områder i København, nemlig Christiania. Der skal altså gives en økonomisk håndsrækning til en lille gruppe borgere i landets hovedstad, fordi de selv har valgt at organiserer sig på en måde, hvor pengeinstitutterne siger nej.

I den modsatte ende af Danmark sidder borgere, landbrug, selvstændige, lønmodtager og pensionister tilbage med præcis det samme problem, men uden at de selv er skyld i situationen. I vores landdistrikter har alt for mange danskere ikke mulighed for at kunne låne til køb, udvidelse eller renovering af deres ejendom. De er kommet i klemme på grund af landbrugets krise, problemerne i den finansielle sektor eller den voldsomme fraflytning af yderområderne.

Jeg er lodret uenig med regeringspartierne. Jeg vil hellere gøre en indsats for at hjælpe borgerne i landdistrikterne i stedet for.

Venstre vil give landbruget mulighed for at vokse ved at fjerne mange af de danske særregler, som gør at danske landmænd har svært ved at konkurrerer. Vi ønsker, at planloven skal ændres, så kommunerne får mere frihed til at planlægge udvikling i stedet for at være begrænset af statslige planer.

Vi har fået nedsat en arbejdsgruppe, som skal kulegrave hvordan vi skaber bedre lånemuligheder i hele landet.

Jeg tror ikke på statslån eller statsgarantier. Jeg tror på frihed til, at landdistrikterne kan udvikle sig og ligestilling mellem landsdelene, så vi ikke altid skal se, at de store byer får ekstra muligheder, som vi andre ikke får.

Jeg håber, at jeg kan få et svar fra bl.a. Karin Gaarsted (S) på, hvorfor regeringen vælger at give hjælp til Christiania, mens landdistrikterne får en kold skulder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nej tak til muslimsk bønnekald

Annonce