Annonce
Rundt om Viborg

Hjælp til ludomaner: Behandlingscenter Tjele udvider sit tilbud

Behandlingscenter Tjele - her ses afdelingen Langsødal i Tjele - udvider nu sin behandling af ludomaner. Arkivfoto: Rune Feldt-Rasmussen
Behandlingscenter Tjele råder i år og næste år over 14 millioner kroner til ludomanibehandling og kan dermed udvide sit tilbud.

Tjele: Behandlingscenter Tjele kan nu udvide sit gratis behandlingstilbud til ludomaner. Behandlingscentret har fået et øget tilskud fra Sundheds- og Ældreministeriets ludomanipulje, så centret nu råder over i alt 14 millioner kroner fordelt over 2019 og 2020. Behandlingscentret har siden 2013 modtaget stigende beløb fra puljen og fik i 2018 4,6 millioner kroner fra ludomanimidlerne.

Det øgede tilskud indebærer, at Behandlingscenter Tjele nu også åbner et gratis behandlingstilbud til ludomaner i Kolding rettet mod sydjyder og fynboer. I forvejen har Tjele behandlingstilbud for ludomaner i København, Aarhus og Aalborg.

Behandlingscenter Tjele skriver i en pressemeddelelse, at det er de gode resultater med gratis ludomanibehandling i Aarhus og København, som er en del af baggrunden for, at man kan udvide tilbuddet. Afdelingen i Aalborg åbnede i maj år. I den nye afdeling i Kolding finder behandlingen sted tæt på banegården, så det er nemt at komme til og fra.

Behandlingen i Kolding begynder i september, men allerede fra midten af august er man klar til at holde samtaler med interesserede.

Annonce

Anerkendelse af resultater

Centerleder Jan W . Meincke siger i en pressemeddelelse, at man tager det øgede tilskud som et skulderklap og en anerkendelse af de gode resultater, som centret har opnået med behandlingen.

- Samtidig har ministeriet et ønske om, at tilbuddet om gratis behandling til ludomaner spredes geografisk, og det efterkommer vi nu ved at åbne i Kolding. Her regner vi med at kunne tilbyde behandling til cirka 50 ludomaner årligt. Satsningen fra ministeriets side er helt rigtig. Spilleafhængighed er ikke kun forbundet til casinoer eller spilleklubber i de store byer. Ludomaner findes overalt, fordi spillet typisk foregår i ensomhed derhjemme - fra en computer eller fra en telefon. Derfor vil det hjælpe mange i Sydjylland, at et gratis, ambulant behandlingstilbud nu også bliver let tilgængeligt i deres område. Vi ved, behovet er der, siger han.

Stor tilfredshed

Behandlingscenter Tjele har mere end 25 års erfaring i behandling af afhængighed og er Danmarks største private center for behandling af afhængighed af alkohol, hash, kokain, medicin og spil.

En Rambøll-undersøgelse viser ifølge Behandlingscenter Tjele, at 82 procent af de behandlede ludomaner føler, at de har fået effektive værktøjer til ikke at falde tilbage til pengespil, og at ikke færre end 97 procent angiver, at de psykisk har fået det bedre som følge af behandlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce