Annonce
Leder

Hjælp til trængte erhverv

Mange små og mellemstore virksomheder har problemer, fordi samfundet er lukket ned. Men måske er der hjælp at hente.

Nu kan Viborg Stifts Folkeblad via en ny 112-service formidle gode råd af mange slags til det erhvervsliv, vi i det daglige lever af og i tæt samarbejde med.

Det er en gratis service, som i går blev præsenteret i Avisen Danmark, og som der i dag informeres endnu mere om.

112-service er en tjeneste, hvor trængte virksomheder, små selvstændige, kan søge det gode råd i en trængt tid. Og det sker kvit og frit.

Vi skal nemlig stå sammen, hvis det skal lykkes at få flest muligt igennem corona-krisen uden for mange skrammer.

Vi kommer også i vores medier til at stå for en kampagne med det klare budskab at bruge pengene lokalt.

Det at stå sammen betyder i øvrigt også, at man viser respekt for hinanden, selvom vi ikke skal løbe rundt og smitte andre. Men den adfærd, man kan opleve i det offentlige rum, er for mig ret skræmmende. Hvorfor dog overdrive faren for, at den, du møder, kan smitte dig?

De lægelige eksperter siger en afstand på to meter. Hvorfor så nærmest styrte ud på vejen, når du møder en medborger på din vej?

Det skulle nødigt sætte sig varige spor i vores psyke. Mennesket er et socialt dyr, som har brug for kontakt og nærhed på enhver måde. Og det er ikke nærhed at betragte alle på sin vej, som var det en spedalsk.

Lyt til de gode råd og følg reglerne, men hvorfor dog overfortolke dem? Der kommer en dag efter denne, hvor vi gerne skal normaliseres. Og den dag, hvor det begynder, ligger forhåbentlig ikke for langt forude.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce