Annonce
Viborg

Hjarbæk – ikke blot et lokalsamfund

Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Læserbrev: Der har i forbindelse med Hjarbæks udviklingsplan været en del diskussion og en vis uenighed internt i byen om intentionerne og indholdet i planen.

Måske er dette forståeligt nok, da Hjarbæk rummer en mangeartet palette af udfordringer og dermed af interessenter. Et forhold der adskiller byen fra de fleste andre lokalsamfund.

Hjarbæk er ud over at være et lokalsamfund, hvor folk bor, også et ganske særligt kulturmiljø.

Byen fortæller i hele sin fremtoning omkring havnen og adgangsvejene hertil en historie om skibsfart og havnedrift, og den fremstår autentisk og interessant i sin bygningsmasse.

Hjarbæk har historisk været Viborgs havneby – en havn midt i det centrale Jylland…..

Hjarbæk tiltrækker mange turister og har skabt et miljø, hvor kultur og kunst let understøttes.

Hjarbæk er således ikke bare et lokalsamfund – og byen skal derfor heller ikke bare opfattes og behandles som et lokalsamfund.

Selvfølgelig skal f.eks. trafikale sikkerhedsudfordringer, legepladser o.s.v. håndteres som i andre små byer, mens udviklingen af det unikke havnemiljø ikke blot kan være et ”Hjarbæk-anliggende”.

Der kan rejses mange spørgsmål om udviklingen i Hjarbæk.

Skal der for f.eks. skabes en museumshavn med udstillinger o.lign.?

Og skal der skabes større fokus på attraktive turistfaciliteter som f.eks. bademuligheder og andre mere oplevelsesprægede tiltag?

Måske er Hjarbæk en anderledes og større opgave end andre lokalsamfund og dermed et anderledes ansvar for hele Viborg Kommune.

Måske kan / skal der skabes en lokal og regional kulturhistorisk fortælling, der ikke blot gør Hjarbæk, men også Viborg endnu mere attraktiv?

I så fald er udviklingsopgaven jo ikke længere en lokalsamfundsopgave, men en opgave der skal håndteres af Viborg Kommune - naturligvis i samarbejde med borgerne.

Måske vil der i mindre målestok, men dog i lighed med andre Viborg-bårne tiltag omkring domkirkekvarteret og ”De 5 Halder” kunne skabes en unik og interessant kulturhistorisk fortælling?

Tankerne i ovenstående bør bringes til drøftelse ikke blot i Hjarbæk, men også i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce