Annonce
Viborg FF

Hobro har hemmeligheder - tirsdagens VFF-test bliver for helt lukkede døre

Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Folkebladet ville gerne have sendt en sportsjournalist til tirsdagens træningskamp mellem Viborg FF og Hobro, men det må vi ikke, da Hobro ønsker kampen afviklet for hermetisk lukkede døre.
Annonce

Hobro/Viborg: I årevis har det været en noget nær ubrydelig tradition, at folkebladet er på plads til Viborg FF's testkampe.

Og i de seneste fire-fem år er dækningen af disse kampe tilmed intensiveret med liveblogs, livekommentering og sågar livestreaming ved enkelte lejligheder.

Testkampe er vigtige for både trænere og spillere, men også for folkebladet, som kan se, at læserne i høj grad følger med i og interesserer sig for, hvad der sker i testkampene, som det typisk kun er de mest ihærdige fans, som overværer.

Men den tradition kan vi beklageligvis ikke holde i hævd, når VFF på tirsdag gæster Hobro til en testkamp.

Og det er ikke på grund af corona-protokollerne, at pressen i lighed med publikum ikke bliver lukket ind på DS Arena.

Ifølge Hobro IK er det en aftale mellem de to klubber, at kampen spilles for lukkede døre, hvilket også ekskluderer repræsentanter fra pressen. Men der er tilsyneladende ikke enighed mellem klubberne om, hvad begrebet lukket dækker over.

- Det er Hobro, der arrangerer kampen og derfor har teten, men vi har ikke haft noget ønske om, at kampen blev lukket. Tværtimod, siger Viborg FF's sportschef Jesper Fredberg.

- Jeg ved, at vi har en masse folk, som brænder efter at se os spille fodbold og har savnet det, og jeg går ind for, at vi viser os så meget som muligt frem i en tid, hvor folk virkelig har savnet fodbold. Og jeg har intet problem med at vise den her kamp frem - heller ikke for pressen, siger sportschefen fra VFF.

I disse dage bliver der også vist masser af testkampe live med klubber fra Superligaen og 1. division. TV-stationer viser testkampe i den bedste sendetid, mens andre kampe streames med klubber eller lokale medier som afsender. Og hvis ikke kampene sendes, dækkes de i stor stil af journalister, som har travlt med at fortælle seneste nyt op til sæsonen, som genoptages i slutningen af næste uge.

Hos Hobro har man dog ingen interesse i, at offentligheden bliver involveret i, hvad der sker på DS Arena tirsdag ved middagstid.

Sportschef Jens Hammer Sørensen bekræfter, at det er på Hobros initiativ, at kampen ikke bliver dækket af hverken nord- eller midtjysk presse.

- Vi skal spille en rigtig vigtig kamp mod Randers ugen efter, og vi er ikke interesseret i, at der kommer noget ud om eksempelvis vores startopstilling, vores dødbolde eller den slags, da vi kommer til at prøve noget nyt af mod Viborg. Så årsagen til, at klubberne er enedes om at lukke kampen, er helt og aldeles af sportslige årsager, siger Jens Hammer Sørensen, der gerne erkender, at det ser underligt ud i en tid, hvor klubberne har brug for omtale og interesse efter et par måneder uden fodboldkampe på grund af corona-pausen.

- Jeg giver dig fuldstændig ret, men den sportslige overvejelse vægter højest, siger Hobro-chefen, der derfor hele tiden har haft som præmis for testkampen, at den blev afviklet for lukkede døre.

Vi skal spille en rigtig vigtig kamp mod Randers ugen efter, og vi er ikke interesseret i, at der kommer noget ud om eksempelvis vores startopstilling, vores dødbolde eller den slags, da vi kommer til at prøve noget nyt af mod Viborg.

Jens Hammer Sørensen, sportschef i Hobro

Hobro har ikke lyst til, at der slipper noget ud om klubbens taktiske eksperimenter i forbindelse med tirsdagens test mod Viborg FF. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Scanpix
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Knivmand fra Sct. Mathias Centret er sigtet for drabsforsøg: Blev fængslet i bare fødder

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK

Annonce