Annonce
Bjerringbro

Efter kritik: Kronprinsparrets hofchef trækker sig fra Grundfos-fond

Kronprinsparrets hofchef, Christian Schønau t.v., blev valgt som ny formand for Poul Due Jensens Fond i starten af marts. Nu er han trådt tilbage. Han ses her sammen med Poul Due Jensen der også sidder som bestyrelsesmedlem i fonden. Arkivfoto
Kronprinsparrets hofchef, Christian Schønau, blev kritiseret for sit hverv som formand for Grundfos-fond. Nu er han trådt tilbage.

Bjerringbro: Kronprinseparrets hofchef, Christian Schønau, stopper som formand for Poul Due Jensens Fond, der ejer pumpekoncernen Grundfos.

Det sker, efter at der fra flere sider er blevet sat spørgsmålstegn ved, at han både arbejdede for de royale og havde en central post i erhvervslivet.

Det oplyser fonden.

- Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblanding af interesser mellem mit hverv som hofchef for kronprinsparret og bestyrelseshvervet i Poul Due Jensens Fond, siger Christian Schønau i en meddelelse.

Han vil blive på posten, til der er fundet en afløser. Han stopper dog allersenest i juni.

Blandt andre har sociolog Christoph Ellersgaard fra CBS, der har skrevet bogen "Magteliten", kaldt dobbeltrollen problematisk.

Han peger på, at Grundfos kan komme længere frem i køen, når de kongelige besøger virksomheder.

- Hvis man knytter sig tættere til kongehuset, kan det være nemmere at komme med til statsbesøg, lige som det også kan være nemmere at få kastet lidt royal glans over en nyåbnet fabrik i udlandet.

- Det er et stempel fra det officielle Danmark, sagde han til Ekstra Bladet i sidste uge.

Poul Due Jensens Fond ejer 88 procent af aktierne i Grundfos. Det er en milliardvirksomhed med 19.000 ansatte på verdensplan.

Fondens direktør, Kim Nøhr Skibsted, ærgrer sig over, at der nu skal findes en ny formand.

- Vi tager med beklagelse og ærgrelse Christian Schønaus beslutning til efterretning, siger han i en kommentar.

Det var i kun i marts at Christian Schønaus tiltrådte som ny formand og afløste bestyrelsesformand siden oktober 2018, Estrid Due Hesselholt. Hun trådte til efter, at både formanden og to bestyrelsesmedlemmer havde forladt fondsbestyrelsen "grundet uenighed om strategien for fonden", som det hed.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce