Annonce
Bjerringbro

Hofchefens afløser er fundet: Grundfos-fond præsenterer ny formand

Den nye formand for Grundfos-fondsbestyrelsen, 64-årige Jens Maaløe, kommer fra en stilling som admininstrerende direktør i teknologivirksomheden Terma. Pressefoto: Terma.
Den nye formand for Poul Due Jensens Fond er en herre med mange års erfaring inden for ledelse og bestyrelsesarbejde. Han overtager en post, som tre andre personer har siddet på det seneste år.

Bjerringbro: Poul Due Jensens Fond præsenterede onsdag sin nye formand.

Manden, som sætter sig i fondens formandsstol, er 64-årige Jens Maaløe, som er afgående administrerende direktør for teknologivirksomheden Terma. Maaløe har stået i spidsen for Lystrup-virksomheden de seneste 16 år.

Han er tidligere formand for Innovationsfonden og er i dag bestyrelsesmedlem i NKT, Niras og Grundfos Holding A/S. Desuden har Jens Maaløe været medlem af Poul Due Jensens Fonds bestyrelse i perioden 2011-2017 og blev indvalgt igen i 2018.

Jens Maaløe overtager posten fra Christian Schønau, som blot har siddet i formandsstolen i omkring en måned. Schønau, som er hofchef for kronprinsparret, blev i løbet af sin korte tid som formand kritiseret for at have en central stilling i kongehuset, samtidig med at han bestred en tung post i erhvervslivet.

Annonce

FAKTA: Fondsbestyrelsen

  • Bestyrelsen for Poul Due Jensens Fond består af 11 personer
  • Fire af dem er efterkommere af Poul Due Jensen: Poul Due Jensen (næstformand), Estrid Due Hesselholt, Ingermarie Due Nielsen og Annette Due Jensen
  • Tre af dem er eksternt valgt: Jens Maaløe (formand), Jens Moberg og Elsebeth Gerner Nielsen
  • Desuden sidder der fire medarbejdervalgte repræsentanter: Torben Ømark, Rudi Martini, Jens Erik Lysdahl og Zsuzsanna Tóth

Turbulent bestyrelsesår

Allerede to uger efter, at Christian Schønau blev præsenteret som ny fondsformand, meldte han offentligt ud, at det ikke var holdbart, at der kunne rejses tvivl om sammenblanding af interesser mellem hans to hverv.

Bestyrelsen i Poul Due Jensens fond har gennem det seneste års tid været præget af en del udskiftning.

Christian Schønau afløste i marts Estrid Due Hesselholt, som havde været formand for fondsbestyrelsen siden oktober sidste år, hvor hun overtog posten fra Jens Bager, der sammen med flere andre bestyrelsesmedlemmer forlod fonden i utide. Det gjorde de på baggrund af uenighed om strategien for Grundfos.

Poul Due Jensens Fond, som ejer 88 procent af aktierne i Grundfos, delte sidste år i alt 95 millioner kroner ud til samfundsnyttige formål. En stor del af pengene gik til arbejdet for at skaffe rent drikkevand i blandt andet Indien, Kenya og Togo.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce