Annonce
Kultur

Hokus pokus, kulturen i fokus

Tryllekunstner Simon Olesen sparkede Kulturnatten i Viborg i gang med guld og konfetti. Foto: Morten Dueholm
For tredje år i træk stablede de frivillige kultur-entusiaster Anders Krisensen og Mads Georgi en Kulturnat på benene, der bød på alt fra magi og museum til salsa og sy-workshops.
Annonce

Viborg: I klassisk forstand er kultur mestendels kunst, musik, litteratur og teater, men i virkeligheden er det langt mere. Fredag den 11. oktober viste Kulturnatten i Viborg en farverig palet af alt det, kultur kan være.

Viborg Hovedbibliotek var centrum for mange af begivenhederne, og klokken 17 blev "natten" på magisk vis sparket i gang med et trylleshow af Simon Olesen for både store og små.

Den dobbelte danmarksmester i trylleri var sin opgave om at åbne aftenen meget bevidst, og han bad således publikummerne Janus og Irene om hjælp til at lave den vildeste præsentation.

- Lov mig, I går helt amok, sagde Simon Olesen til publikum, da han havde stillet Janus klar med et "golden shower" og Irene med en konfettikanon.

Med en stemme som den bedste talkshow-værts præsenterede Simon Olesen sig selv og sit trylleshow. Han gik igennem det guld-farvede gardin og kom igennem på den anden side til et brag fra kanonen og store klapsalver fra publikum, der gjorde præcis, hvad de havde lovet: gik helt amok.

Trylleshowet beviste, at magi ikke kun er for de mindste. Foto: Morten Dueholm
Annonce

"Vi vil gerne sætte lys i byen, når byen lukker"

Godt 80 folk nød tryllekunst og magi, der var lige så sjovt for de mindste som de ældste. Simon Olesen gjorde reb kortere og længere, slukkede cigaretter i bluser og læste folks tanker, mens han sneg vittige jokes og morsomme historier ind, hvor han kunne komme til det.

Anders Kristensen, der sammen med Mads Georgi genoplivede Kulturnatten i Viborg i 2017 og siden har afholdt arrangementet årligt, fik mikrofonen og præsenterede programmet.

- Vi vil gerne sætte lys i byen, når byen lukker, sagde han og talte lige ind i arrangementets formål, der både er at få viborgenserne ud af stuerne og ind i kulturlivet, men også at gøre kulturen lettere tilgængelig.

Målet er selvfølgelig at arrangementet tager til i størrelse som årene går, og i år er der flere nye begivenheder. Nogle nød eksempelvis en stilhedsvandring i midtbyen, andre spillede billedlotteri på Vinstuen Under Torvet, og andre igen fik stillet nysgerrigheden til åbent hus ved Frimurerne.

Et af de specifikke mål for næste års kulturnat er at få lavet noget specielt målrettet de unge. For selvom noget af musikken rundt om nok var for alle, så var mange af arrangementerne for de mindste eller de ældste.

Mens tryllekunstner Simon Olesen "trak nye kaniner op af hatten", kom flere folk til. Foto: Morten Dueholm
I trylleshowets ånd skulle publikum naturligvis også involveres i magien. Foto: Morten Dueholm
Kulturnatten i Viborg blev åbnet med trylleshow. Foto: Morten Dueholm
Anders Kristensen, én af arrangørerne bag Kulturnatten, kunne - efter at have gennemgået programmet for forsamlingen på biblioteket - præsentere Souvenirs. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce