Annonce
Erhverv

Hos brugsen behøver man kun røre ved varen én gang

I disse uger kan man få hjælp til at bruge det nye "Scan & Betal" system - som man har inført i Coops butikker - således også hos SuperBrugsen i Bjerringbro. Foto: Christine Krüger Hansen
Et nyt system, der hedder "Scan & Betal" har nu fået sin egen "gate" hos SuperBrugsen i Bjerringbro. Dette betyder mindre kø og ventetid.

Bjerringbro: - Goddag goddag og velkommen til - jeg hedder Johan og vil gerne fortælle dig lidt om vores nye "Scan & betal" system.

Sådan omtrent lyder det i disse dage dage, når man træder ind i SuperBrugsens frugt og grønt afdeling i Bjerringbro.

Johan Haarup er bestyrelsesformand i den lokale brugs, og han har, sammen med et par andre bestyrelsesmedlemmer, påtaget sig opgaven at hjælpe butikkens kunder til at afprøve og blive fortrolig med det nye selvbetjenings-system, der blev opsat i november.

"Gaten", som brugsuddeler, John Sørensen kalder den, står i samme område som de konventionelle kasselinjer, men i stedet for et bånd og en kassedame er der blot en skærm, hvor man kan scanne sin telefon, og en låge man efterfølgende går igennem.

- Man har kunnet scanne sine varer med sin telefon og efterfølgende betale, også med sin telefon ved en almindelig kasse i et halvt års tid, men i november fik vi installeret "gaten", som både er med til at synliggøre systemet for kunderne samt minimere den tid, kunden skal stå i kø, forklarer John Sørensen.

Målet er i første omgang at få tre procent af kunderne til at bruge "Scan & Betal", og for at det skal lykkes har man besluttet at gennemføre denne kampagne i løbet af tre uge frem til uge fem, hvor bestyrelsesmedlemmer hjælper kunder igang ved hjælp af råd og vejledning.

Annonce
Når man har scannet alle sine varer med sin telefon, skal man blot betale ved den nyopsatte "gate". Foto: Christine Krüger Hansen

Kun røre én gang

- Rigtig mange er interesserede, når vi tager fat i dem, især de kunder der allerede har Coop app'en, fortæller Johan Haarup, der netop har sendt en ung kvinde afsted med telefonen i hånden.

Ideen er, at man med sin telefon scanner sine varer i det øjeblik, man tager dem ned fra hylden og lægger dem i indkøbskurven. Herefter skal man blot betale ved "gaten", hvilket man gør ved at scanne en QR kode.

- Formålet med Scan & Betal er ikke, at vi skal finde en besparelse, men derimod at det er den enkelte kunder, som drager fordel, i og med at de eksempelvis kun skal røre ved deres vare én gang i stedet for tre, som man ellers gør, når man tager varen ned fra hylden lægger den op på båndet og efterfølgende pakker ned i pose, forklarer John Sørensen.

Han bruger også selv systemet ikke mindst for at opleve, hvordan det virker, og hvilke faldgrupper der er. På den måde kan han nemt rådgive kunderne.

- Jeg synes nu, at det er ret nemt - og man skal som kunde også være opmærksom på, at man sagtens kan downloade coop app'en og bruge "Scan & Betal" systemet, selvom man ikke er medlem af Coop. På den måde kan alle få fordele af app'en, siger John Sørensen.

Uddeler hos SuperBrugsen i Bjerringbro, John Sørensen (th) får hjælp af bestyrelsesformand Johan Haarup, der tre timer hver dag assisterer kunderne i at bruge coop app'en til at scanne og betale deres varer med. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Viborg For abonnenter

Student fra katedralskolen, boede i kibbutz og blev lærer for flygtninge: Mød den hjemløse mand i Trappetorvets venterum

Annonce