Annonce
Viborg

Hospitaler skal spare 50 millioner: En svær opgave, erkender Viborgs hospitalsdirektør

Hospitalsledelsen håber, at ændrede arbejdsgange kan være med til at finde nogle af de besparelser, der skal gennemføres i 2020.
Sygehusene i regionens midterste del - herunder huset i Viborg - skal på budgettet for 2020 finde besparelser for 50 millioner kroner.

Viborg: Under tumult blev regionens sygehuse sidste år pålagt at spare et svimlende antal millioner kroner, og da alle politiske - og til dels også administrative - krumspring var faldet på plads, endte det med, at Hospitalsenhed Midt - der altså blandet andet tæller sygehuset i Viborg - skulle barbere næsten 68 millioner kroner af budgettet for 2019.

Nu skal sygehusene i enheden så til det igen. Ledelsen har finkæmmet de opgaver, der skal løses, og nu har man regnet sig frem til, at der skal findes besparelser for yderligere 50 millioner kroner, hvis budgettet for 2020 skal hænge sammen.

Der er flere årsager til, at disse sparekrav nu åbenbarer sig.

- Allerede i efteråret 2018 blev vi klar over, at der på nogle områder ville komme til at mangle penge i 2020. På andre områder har vi først for nylig kunnet finde frem til den endelige økonomi for næste år, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen, og føjer til:

- Det bliver en svær opgave. Det må vi erkende. Vi håber meget, at vi kan minimere afskedigelser så meget som muligt, men helt afvise fyringer kan jeg ikke.

26 af de manglende millioner kommer fra besparelser fra regionsrådets budgetforlig sidste år. Blandt andet har hospitalet ikke kunnet spare så meget på at flytte funktioner til andre hospitaler eller modtage nye funktioner, som politikerne planlagde.

Det, der mangler, skal hospitalet selv dække. Samtidig var der i det politiske budgetforlig også en besparelse på ambulante besøg, digitalisering og administration.

De mange afdelinger får nu pålæg om at finde ud af, hvordan der inden for netop deres område kan findes penge. Det handler blandt andet om at omlægge arbejdsgange, oplyser Thomas Balle Kristensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce