Annonce
Viborg

Hospitalet lukker dørene igen - og beder patienter og pårørende bære mundbind

Regionshospitalet Viborg lukker nu flere af dørene til sygehuset
For at reducere risikoen for corona-smitte begrænser Hospitalsenhed Midt ligesom andre midtjyske hospitaler nu adgangen til sine hospitaler. Samtidig beder man både patienter og pårørende bære mundbind ved hospitalsbesøg.
Annonce

Viborg: Hospitalerne i Hospitalsenhed Midt lukker igen flere af indgangene og beder nu både patienter og pårørende bære mundbind, når de befinder sig på hospitalet.

Det sker for at begrænse smitten af corona-virus.

I praksis betyder de nye begrænsninger, at en række døre på Regionshospitalet Viborg i den kommende tid vil være lukkede. Indgang A og B vil fortsat være åbne, mens Indgang C, M og N blot er åbne i dagstimerne.

- Vi har lukket indgangene efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed for bedre at kunne begrænse risikoen for smitte med covid-19. Denne gang lukkes der dog ikke samtidig ned for hospitalernes planlagte undersøgelser, behandlinger og operationer, så for at sikre afstand mellem hospitalets gæster har vi lidt flere døre åbne end i foråret, da covid-19 ramte os første gang, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

De ændrede forhold er sket med kort varsel, og nogle patienter vil derfor kunne opleve at være eller blive indkaldt til en af de nu lukkede indgange. Der vil derfor lokalt blive skiltet med vejvisning til nærmeste åbne indgang.

Corona-situationen ændrer sig løbende, og hospitalsenheden opfordrer derfor patienter til at orientere sig om gældende adgangsforhold og lignende, inden de møder op på sygehuset.

Annonce

Opfordring til mundbind

Samtidig med, at hospitalerne altså lukker en række døre, begrænses også antallet af besøgende og ledsagere.

Det betyder, at patienterne i den kommende tid højst må tage én ledsager med til undersøgelse og behandling, ligesom indlagte patienter kun kan modtage besøg i begrænset omfang. Præcis som i starten af epidemien.

Undtaget er dog børneafdelingen, hvor patienterne kan have op til to ledsagere med.

Herudover beder hospitalerne alle patienter og pårørende om at tage mundbind på, når de besøger hospitalet – for at beskytte både sig selv, andre sårbare patienter og hospitalets personale.

- Det er en atypisk situation for os alle, men vi må hjælpe hinanden med at begrænse smitten. Jeg håber derfor, at vores patienter og pårørende vil have forståelse for de ændringer, vi er nødt til at indføre – og spørge os, hvis der er noget, de undrer sig over eller føler sig utrygge ved, siger Thomas Balle Kristensen.


Vi har lukket indgangene efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed for bedre at kunne begrænse risikoen for smitte med covid-19

Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce