x
Annonce
Viborg

Hospitalets nye operationsstuer er af den reneste slags

Kronprinsesse Mary fik lov at se de nye operationsstuer, der endnu ikke var taget i brug, da hun indviede det nye akutcenter i december. Foto: Morten Pedersen
En målrettet indsats har hævet renheds-klassen på fire nye operationsstuer i Viborg. Indsatsen er lykkedes så godt, at succesen nu gentages med de seks øvrige operationsstuer for at ruste hospitalet til fremtidens krav og operationsformer.

Viborg: Allerede i efteråret var de nye operationsstuer i Regionshospitalet Viborgs nye akutcenter færdige og klar til godkendelse. De blev dog ikke taget i brug med det samme, fordi man vurderede, at man med en målrettet indsats ville kunne øge stuernes renhedsgrad yderligere.

Derfor blev indflytningen udskudt til uge 10 i forsøget på at kunne hæve fire af stuerne fra en såkaldt kategori 3 renhed til kategori 4.

Med en begrænset investering og de seneste måneders hårde arbejde er der blevet installeret mere ventilation, sænket lifte og justeret og reguleret på teknikken på de fire stuer.

De nyligt afsluttede målinger viser til stor glæde på sygehuset, at indsatsen er lykkedes. De fire stuer lever op til de reneste krav. Operation og Intensiv kan derfor den 2. marts tage fire ultra-rene operationsstuer i brug sammen med kirurgerne fra de forskellige specialer.

- Det er utrolig flot, at det er lykkedes at hæve renheds-standarden så meget på de nye operationsstuer, og resultatet har givet os blod på tanden og endnu højere ambitioner: Nu går vi også efter at få de resterende seks nye operationsstuer op på samme niveau, forklarer lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

De ultra-rene stuer har blandt andet betydning for det nuværende arbejds- og operationsmiljø og for hvilke operationer, der fremover vil kunne foretages på operationsstuerne.

Annonce

En succeshistorie

For projektchef Jeppe Juul Hansen er opgraderingen af de fire operationsstuer også lidt af en succeshistorie.

- Operationsstuer er noget af det, der for alvor kan give udfordringer, når man bygger hospitaler. Kravene til stuernes renhed er i sagens natur utroligt høje, og det har andre steder i ind- og udland vist sig vanskeligt at opnå de ønskede renhedsgrader. Derfor er vi utroligt glade for og stolte over, at det er lykkedes så godt, siger projektchefen, der ser nu frem til at gå i gang med opgaven med at opgradere de seks resterende nye operationsstuer til samme standard som de fire første.

De sidste seks nye operationsstuer ventes derfor først taget i brug til maj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmper for at følge med: Efterspørgslen på Bilka To Go er eksploderet

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Annonce