Annonce
Viborg

Hospitalsdirektør om corona-smittede medarbejdere: - Det vigtigste er, at smittekæden nu er brudt

Smittekæden på isolationsafsnittet er ifølge hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen nu blevet brudt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen mener ikke, der er meget, man kunne have gjort anderledes, for at have undgået corona-smitte på Regionshospitalet Viborg.

Viborg: Onsdag eftermiddag kom det frem, at der på Regionshospitalet Viborgs isolationsafsnit er eller har været 15 corona-smittede medarbejdere ud af 40 ansatte i alt.

De smittede medarbejdere, der tilsammen udgør knap 40 procent af hele personalet på afdelingen, er nu sendt hjem.

Hvordan kunne det nå at gå så galt?

Svaret er: En rask smittebærer.

På isolationsafsnittet har en medarbejder været rask smittebærer og altså videregivet virussen til kollegaerne. Det har man fundet ud af ved at lave en screening af samtlige medarbejdere på afdelingen. Her opdagede man, at nogle af de corona-smittede ansatte ikke var fra faggrupper med patientkontakt. Derfor kunne smitten ikke komme derfra.

Medarbejderne har altså smittet hinanden internt og skabt en såkaldt smittekæde.

Men selvom antallet af corona-smittede medarbejdere på afdelingen er højt og måske endda lyder skræmmende, så er der ifølge hospitalsdirektøren ingen grund til panik.

- Vi ser det aktuelle problem som løst. Smittekæden er brudt, og risikoen er for nu elimineret, slår hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen fast.

Grunden til den skråsikre melding er, at man ved en screening af alle medarbejdere fandt frem til både den raske smittebærer og samtlige corona-smittede medarbejdere.

Derfor burde de nuværende medarbejdere på isolationsafsnittet ikke udgøre smittefare.

Hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen mener bestemt ikke, at patienter skal være bekymrede for at besøge hospitalet. Foto: Morten Pedersen

Kunne ikke have gjort andet

Men kunne man have gjort noget anderledes, så situationen ikke var endt sådan her?

- Jeg ser det sådan, at afdelingsledelsen i forgårs udviste rettidig omhu og fik testet alle ansatte som en sikkerhedsforanstaltning i forbindelse med, at der var en smittet medarbejder, siger Thomas Balle Kristensen og fortsætter:

- Min opfattelse er, at vores medarbejdere og ledere alle arbejder utroligt professionelt i den her situation. De bruger de værnemidler, de skal, og de er trænede til at arbejde på isolationsafsnittet. Derfor tror jeg ikke, vi ville have kunnet sikre os yderligere mod denne her form for smitte. Det vigtigste er, at den smittekæde, vi har haft, nu er blevet brudt, siger Thomas Balle Kristensen.

Ifølge hospitalsdirektøren får denne forholdsvis omfattende smittekæde ikke direkte betydning for, hvordan man fortsætter arbejdet på isolationsafsnittet. Her fortsætter man med alle de restriktioner og forbehold, som man også tidligere har gjort. Dog med en daglig evaluering af alle forholdene på afsnittet.

Annonce

Alle kan være trygge

Hospitalets patienter skal fremover ikke være nervøse for at komme på sygehuset på grund af isolationsafsnittets hjemsendte medarbejdere. Det slår Thomas Balle Kristensen fast.

- Patienterne kan helt sikkert være trygge ved at komme på hospitalet. Her bliver der arbejdet meget, meget professionelt, så alle kan helt bestemt være trygge ved at komme her, siger han og tilføjer:

- Der er risiko for raske smittebærere alle steder i samfundet, og derfor er det fortsat vigtigt for os alle sammen at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Og dét gør vi også på hospitalerne.

Det personale, der nu er hjemsendt fra afdelingen, mangler naturligvis på afsnittet de næste par uger. Men ifølge hospitalsdirektøren hjælper det på problemet lige nu, at man i øjeblikket har langt færre corona-patienter, end der er plads til på afdelingen.

Derudover er andre afdelinger som eksempelvis Akutafdelingen klar til at hjælpe med enten personale eller plads, hvis det skulle blive aktuelt.

Lyt til et længere interview med Thomas Balle Kristensen på Radio4 torsdag morgen herunder.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Rundt om Viborg

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Alarm 112

Politiet drønede fra det ene sneuheld til det andet - og opfordrer til forsigtighed torsdag: - Kør nu efter forholdene

Annonce