Annonce
Navne

Hospitalsenhed Midt er i mål med digitale patientvejledninger

Regionshospitalet Viborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Siden efteråret 2017 har alle afdelinger og centre på Hospitalsenhed Midts sygehuse arbejdet med at omlægge de velkendte fysiske patientpjecer til digitale vejledninger. Sidste afdeling er netop blevet færdig.
Annonce

Viborg: Når patienter og pårørende fremover skal have information om forberedelse til undersøgelse, behandling eller operation, skal de have telefon, tablet eller computer frem.

Alle vejledninger gives nu digitalt via hjemmesiden, og dermed arkiveres den klassiske patientpjece.

- Den digitale platform giver helt nye muligheder i formidlingen af informationer, for eksempel med øvelsesvideoer. Så kan patienten se øvelsen igen og igen, når han eller hun kommer hjem. Vi har også erfaret, at mange af de ældre patienter godt kan finde ud af at finde og bruge informationerne digitalt, fortæller Henriette Djurhuus Appelt, projekt- og udviklingssygeplejerske i digitalisering hos Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg.

Selvom de digitale vejledninger nu har overtaget for de fysiske pjecer, er det stadig muligt at udlevere skriftlig information til de patienter, der af den ene eller anden årsag ikke kan eller har mulighed for at tilgå informationen digitalt.

Annonce

Video og animation

Med alle patientvejledninger i hus på hjemmesiden fortsætter videreudviklingen med to store fokusområder – video og animation. Begge medier kan hjælpe med formidlingen hos de patienter, der har svært ved at læse og forstå.

- Der er mange borgere, der har svært ved at forstå de skriftlige informationer fra sundhedsvæsenet. Helt op til hver anden borger har i nogle tilfælde svært ved at forstå det, vi formidler til dem på skrift, og så bliver betingelserne for at handle korrekt til fordel for egen sundhed sværere, siger Kian Mejdal, patientinformationsredaktør hos Hospitalsenhed Midt.

I forbindelse med ambitionen om mere animation har Hospitalsenhed Midt - og altså blandt andre sygehuset i Viborg - sammen med Viborg Kommune skabt en fælles animationsstrategi med støtte fra Novo Nordisk, der helt konkret kommer til at munde ud i 10-12 animationsprojekter til patientvejledningerne i 2021. Den videre udvikling er med andre ord allerede i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce