Annonce
Viborg

Hospitalsenhed Midt modtager knap fire millioner kroner til nyt tilbud

Regionshopsitalet Silkeborg har modtaget en bevilling på knapt fire millioner kroner til et nyt tilbud om udredning af funktionelle lidelser. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Trygfonden har med en bevilling på knap fire millioner kroner støttet et nyt tilbud om udredning af funktionelle lidelser i Hospitalsenhed Midt.
Annonce

Regionen: I krydsfeltet mellem psykiatriske og somatiske hospitaler bliver patienter med funktionelle lidelser ofte en kastebold mellem afdelingerne. Det skaber stor frustration for både patienter og fagprofessionelle.

Personer med funktionelle lidelser har mange svære symptomer, der begrænser dem i det daglige – uden at man med blodprøver eller skanninger kan finde en forklaring.

Trygfonden har med en bevilling på 3.965.595 kroner valgt at støtte et seks-årigt forskningsprojekt, der bakker op om det nye tilbud på Hospitalsenhed Midt, nærmere bestemt Regionshospitalet i Silkeborg, hvor man med hurtig og tilbundsgående udredning skal hjælpe borgerne sikkert igennem sundhedsvæsenet.

Annonce

Rådgivning af praktiserende læger

Det nye tilbud er for patienter med såkaldt moderate til svære symptomer, og tilbuddet giver de praktiserende læger en mulighed for at henvise patienterne til en tværfaglig udredning på hospitalet.

- Udover det hurtige og grundige udredningstilbud til patienterne tilbyder vi også rådgivning til de praktiserende læger. Vi har en stor viden om funktionelle lidelser, og vi har eksempelvis viden om kommunale tilbud med fysioterapeuter, overblik over psykologer, der kan hjælpe, og vi har viden om den medicinske behandling, siger Michael Moesmann Madsen, der er læge og ph.d.-studerende i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

Håbet er, at tilbuddet kommer patienter med funktionelle lidelser til gavn, så de hurtigere bliver udredt og får den hjælp, de har behov for. Samtidig er håbet, at modellen for tilbuddet i fremtiden også kan bruges til andre forløb og patienter.


Vi har en stor viden om funktionelle lidelser, og vi har eksempelvis viden om kommunale tilbud med fysioterapeuter, overblik over psykologer, der kan hjælpe, og vi har viden om den medicinske behandling,

Michael Moesmann Madsen, læge og ph.d.-studerende
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce