Annonce
Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Hospitalsledelsen for Hospitalsenhed Midt består af lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen, sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen og direktør Thomas Balle Kristensen. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt
Fredag morgen blev Hospitalsenhed Midts ugentlige nyhedsbrev sendt ud til medarbejderne på de fire sygehuse. Denne gang omtales hospitalsenhedens "stormvejr", mediernes øgede opmærksomhed og den igangværende dialog på Viborgs børneafdeling.
Annonce

Viborg: Hver uge modtager medarbejderne på de fire sygehuse i Hospitalsenhed Midt et nyhedsbrev, som omhandler alt fra aktuelle nyheder fra hospitalerne og invitationer til foredrag til nye medarbejdere eller data-systemer.

Denne gang er der dog en noget anden indledning på nyhedsbrevet end normalt. Hospitalsledelsen bestående af lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen, sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen og hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen har i en længere tekst beskrevet den aktuelle situation i hospitalsenheden.

Den sidste tid har især børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg og fyringen af Ulrich Fredberg fra Regionshospitalet Silkeborg fyldt rigtig meget, og det har hospitalsledelsen ønsket at kommentere over for medarbejderne.

- Som hospitalsledelse er vi selv under beskydning. Det gør indtryk. Som hospitalsledelse er det vores ansvar, når HE Midt er i stormvejr. Vi er bevidste om vores egen rolle i det stormvejr, som udløber af beslutninger, som vi har fundet det nødvendigt at træffe. Det ansvar står vi ved, står der blandt andet i nyhedsbrevets indledning.

Annonce

Vent lidt

Hospitalsledelsen skriver videre, at den anerkender den frustration, som fylder meget på både børneafdelingen i Viborg og blandt medarbejderne i Silkeborg.

- Vi har opsøgt jer og inviteret til dialog for at forstå og for at give vores perspektiv. Mange af jer har taget imod os. Nogle af jer har bedt os vente lidt. Det er forståeligt, og det respekterer vi.

En ny ledende overlæge for Diagnostisk Center er blevet konstitueret, så centerledelsen nu er fuldtallig. Hospitalsledelsen er samtidig i dialog omkring den fremtidige ledelse af Børn og Unge, hvor både den administrerende overlæge Jette Hoffmann-Petersen og oversygeplejerske Lotte Niebuhr har sagt op.

Også mediernes rolle i de to betændte sager bliver omtalt i nyhedsbrevet.

- Medierne følger altid HE Midt tæt, men ekstra tæt i disse uger. Fra hospitalsledelsen svarer vi, når vi bliver spurgt, men vi går ikke aktivt ud og bidrager til yderligere debat. Vi tror på, vi bedst kan rykke sammen om vores fælles opgave i HE Midt, hvis vi i hospitalsledelsen primært bruger vores energi sammen med jer - lige nu i høj grad på Regionshospitalet Silkeborg og Børn og Unge.

Slutteligt takker ledelsen for alles indsats - selv når bølgerne en gang imellem går højt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce