Annonce
Viborg

Hospitalsledelsen om kritisk bekymringsbrev: - Forståelig frustration og fortsat intensivt arbejde

Viborg Sygehus. Foto: Morten Dueholm
Tirsdag blev hospitalsledelsen i Hospitalsenhed Midt af flere end 200 medarbejdere fra sygehuset i Silkeborg stærkt kritiseret i et bekymringsbrev til regionsrådet. - Vi tager brevet meget alvorligt og anerkender den frustration, som de 200 underskrivere giver udtryk for, lyder svaret fra den sygeplejefaglige direktør.
Annonce

Viborg: Det var store beskyldninger og kritiske ord, der var udgangspunktet i det bekymringsbrev, som tirsdag eftermiddag blev sendt til regionsrådet og regionens MED-udvalg fra i alt 220 medarbejdere fra Regionshospitalet Silkeborg.

Medarbejderne kritiserede hospitalsledelsen i Hospitalsenhed Midt for ikke at have håndteret hverken Ulrich Fredberg-fyringen på Diagnostisk Center i Silkeborg eller uroen på børneafdelingen i Viborg på en ordentlig måde. Samtidigt tvivles der på et fortsat samarbejde med hospitalsledelsen omkring et forbedret arbejdsmiljø.

Det har ikke været muligt for folkebladet at få en direkte kommentar fra en af de tre direktører i ledelsen, men kommunikationsafdelingen hos Hospitalsenhed Midt har stillet sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen følgende tre spørgsmål, som herefter er sendt til folkebladet:

Hvad tænker I om brevet fra de 220 ansatte på Regionshospitalet Silkeborg?

- Vi tager brevet meget alvorligt og anerkender den frustration, som de 200 underskrivere giver udtryk for. Når vi møder personalet på Regionshospitalet Silkeborg, er det den frustration, vi taler med dem om, og hvor personalet giver input og stiller spørgsmål – både til deres nære centerledelser og til os.

- Samtidig tænker vi også på vores 4000 øvrige ledere og medarbejdere på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive og Lemvig. Derfor har vi i dag afholdt ekstraordinært hoved-MED-udvalg for at drøfte situation med vores tillidsrepræsentant-system.

Hvad siger I til, at de siger, at det er den største konflikt, de har været i?

- Der er forståelig frustration hos personalet på Regionshospitalet Silkeborg og afdelingen Børn og Unge (på Regionshospitalet Viborg, red.). Vi samarbejder lige nu intensivt med vores centerledelser og tillidsmands-system for at skabe den bedst mulige proces for det videre samarbejde.

Samtidig har Hospitalsenhed Midt 18 andre afdelinger og centre, og der har vi i dag spurgt vores hoved-MED-udvalg om, hvordan de oplever situationen, og hvad der er vigtigt for vores MED-system i forhold til det videre arbejde herfra.

Hvad vil I gøre nu?

- Vi ser frem til den proces, som regionsrådets forretningsudvalg har besluttet i går, hvor en ekstern facilitator skal køre en proces i Børn og Unge og på Regionshospitalet Silkeborg. Samtidig vil vi fortsætte det intensive arbejde, vi har sat i værk i Diagnostisk Center og Børn og Unge. I Diagnostisk Center har vi for knap to uger siden konstitueret en ny ledende overlæge, så centerledelsen er fuldtallig. Vi er i tæt dialog med centerledelsen og lytter meget til dens rådgivning ift. den videre proces.

- I Børn og Unge har vi efter afdelingsledelsens eget ønske bakket op om, at de begge træder ud af afdelingsledelsen og i stedet varetager andre jobs. Vi har nu iværksat en proces de næste tre uger sammen med ledergruppen og tillidsmandssystemet i afdelingen med henblik på at fastlægge organisering af ledelsen i afdelingen, indtil en ny, blivende afdelingsledelse kan være på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce