Annonce
Erhverv

Hotel skal leje sig ind hos Bach Gruppen

På skitsen her er bankocentret revet ned for at gøre plads til hotelbyggeriet til højre i billedet ud for rundkørslen. Illustration: Viborg Kommune

Familien Bühlmann, der i forvejen driver fire hoteller, lejer sig ind i de nye hotelbygninger ved Tinghallen, som Bach Gruppen bliver ejer af.

Viborg: - Viborg er en tilpas stor by, hvor der sker en masse spændende. For eksempel det nye datacenter, som Apple bygger, og derfor er vi sikre på, at der er basis for en rentabel drift af et nyt hotel i byen.

Det siger Anemette Bühlmann, der er tredje generation i familien, som driver hotel, siden hendes farmor og farfar overtog den gamle herregård Scheelsminde i udkanten af Aalborg og indrettede den som hotel i begyndelsen af 1960'erne.

- Vi holder os til hoteldrift uden for hovedstaden. Senest etablerede vi i efteråret 2014 et nyt hotel ved lufthavnen i Aalborg, som er blevet en rigtig god forretning for os, og så driver vi Hjorths Badehotel ved Skagen og hotellet ved Nørre Vosborg i det vestjyske, føjer Anemette Bühlmann til.

Bühlmann Hotellerne, som er kædens navn, har gennem længere tid forhandlet med Bach Gruppen, som skal opføre og eje det nye store hotel ved Tinghallen, som på 11.000 kvadratmeter får plads til mellem 150 og 200 værelser.

- Vi er enige om, at vi lejer bygningen for en længere årrække - typisk 10 eller 20 år. Og vi har nedskrevet en hensigtserklæring, som nu skal danne udgangspunkt for en endelig aftale om hoteldriften, siger Anemette Bühlmann.

Annonce

Konjunkturer er gunstige

- Vi er inde i en periode med opadgående konjunkturer i samfundet, og det er på de tidspunkter, at man skal kaste sig ud i nye hotelbyggerier, føjer hun til.

I lighed med Bühlmann Hotellerne mener direktør i Bach Gruppen, Lene Christensen, også, at udvidelsen af Tinghallen og etableringen af det nye hotel vil trække så mange arrangementer til byen, at det er fornuftigt at udvide hotelkapaciteten.

- Befolkningstallet stiger jo ganske meget i disse år, og med de nye faciliteter er jeg sikker på, at der åbner sig et nyt marked for eksempelvis kulturarrangementer og konferencer, siger Lene Christensen.

Hun tilføjer, at Bach gruppen og hotelkæden begge har analyseret markedet, og at man begge er nået frem til, at det giver god mening at investere i et nyt hotel.

- I forvejen er vi jo meget involveret i stadionkomplekset, og her er alle lokaler udlejet, og der er efterspørgsel på kvadratmeterne, når lokaler bliver ledige, siger Lene Christensen.

Anemette Bühlmann vurderer, at det nye hotel vil give omkring 20 faste arbejdspladser - plus de medarbejdere, som bliver hyret ind til større arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Tre år med collager

Annonce