Annonce
Digitalt

Huawei B525 med internet fra 3 er en god trådløs ven: Nem og lige til

Huawei B525 har været en fuldgod erstatning for det almindelige kablede modem med indbygget WiFi-funktion i vores anmelders hjem. Foto: Silas Bang

Et mobilt modem kan ofte være løsningen, hvis du bor til leje eller ikke vil bruge tid og penge på at trække kabler. Vi har testet 3's trådløse internetløsning "internet til hjemmet" med Huawei B525, og det er uhyre nemt at komme i gang med og at bruge

Annonce

Teknik, som bare virker, uden man behøver at læse en manual af A til Z, vinder ofte de fleste forbrugeres hjerter.

Huaweis 4G-router B525 udmærker sig ved, at den lever op til påskriften på den hvide pap-emballage: "Bare indsæt et SIM-kort og tænd". Det er dansk for plug and play, og Huaweis router lever fornemt op til dette. I testen her har vi brugt 3's "internet til hjemmet", som er et abonnement netop til dette formål.

Skulle man have brug for - eller lyst til - at blive klog på alle detaljer, så følger der en forholdsvis kort og præcis brugervejledning med på dansk. Der findes også en meget brugervenlig app, som gør det muligt nemt at justere indstillinger direkte på mobilen.

Routeren udmærker sig ved både at være en traditionel WiFi-router og et mobil-model. Bor man til leje i kortere periode, er man på camping eller er den lykkelige ejer af et sommerhus, så er lige netop Huawei B525 en god ven. Det eneste, routeren kræver er strøm og et SIM-kort (micro), og så ligger den digitale motorvej ellers åben.

B525s har også en velfungerende WPS-funktion, som sikrer, at man hurtigt og sikkert kan koble sine enheder til det mobile netværk, uden at der skal vælges netværk og indtastes adgangskode. WPS-knappen er praktisk placeret oven på, og den er sammen med tænd og sluk-knappen eneste synlige mekaniske funktion på routeren.

At teste mobilforbindelsen er naturligvis afhængig af den mobile dækning i området. Så hvis man skal i sommerhus, hvor der ikke findes mobldækning, er routeren i sagens natur på en umulig mission. Men testet hjemme i villakvarteret med god og stabil dækning har Huawei B525 været en fuldgod erstatning for det almindelige kablede modem med indbygget WiFi-funktion og har i de fleste test-situationer leveret en bedre mobil båndbredde.

Pris og tilgængelighed: 3’s internet til hjemmet koster 230 kr. om måneden og inkluderer 1 TB data pr. måned. Der medfølger en wi-fi-router fra Huawei. Huawei B525 kan også købes for sig selv for 1.190 kr., og så skal der købes abonnement til.

Specifikationer - Huawei B525s

Størrelse: 16,3 x 5,2 x 22,6 cm

Netværk: Gigabit Ethernet

Trådløs standard: WiFi 5 - 2,4/5 GHz

Porte: 4 stk.

USB-port: 1 stk.

Telefon-tilslutning

Der er ikke meget i kassen. Bare routeren og et strømstik. På Huaweis hjemmeside er en nem vejledning til opsætning. Foto: Silas Bang
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce