Annonce
Kultur

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Ida Jessen udgav i 2020 romanen "Kaptajnen og Ann Barbara", der foregår her på egnen. Både Kongenshus Hede, Hald Hovedgaard og Viborg by er med. Arkivfoto: Morten Pedersen
Forfatter Ida Jessen jonglerer i sin bog "Kaptajnen og Ann Barbara" mellem fakta og fiktion, når hun beskriver opdyrkningen af den jyske hede nær Viborg. Snart giver hun foredrag i byen.

Viborg: Hun har vundet De Gyldne Laurbær. Hun har vundet DR Romanprisen og BG Banks Litteraturpris. Hun har modtaget Gyldendals boglegat, Holger Drachmann-legatet og mange flere.

Ida Jessen debuterede som forfatter i 1989 og har udgivet både romaner, noveller og børnebøger. Og så foregår hendes seneste bog, "Kaptajnen og Ann Barbara", fra 2020 lige her på egnen - noget hun fortalte om til folkebladet sidste år.

Torsdag den 27. januar klokken 19 fortæller hun om romanen, der blander opdigtede personer og passager med virkelige historiske begivenheder og personer, i et foredrag på Viborg Bibliotekerne.

Annonce

Foredraget foregår i samtale med Inger Merstrand, tidligere arkivleder af Lokalhistorisk Arkiv i Karup, der med stort researcharbejde har bidraget til Ida Jessens bog.

De, som endnu ikke har læst "Kaptajnen og Ann Barbara" eller har lyst til at snakke om den før forfattermødet, kan komme med bag om bogen onsdag den 19. januar på Karup Bibliotek eller mandag den 24. januar på hovedbiblioteket i Viborg. Her vil bibliotekarerne Charlotte Hvorslev og Anette Siem fortælle om romanen og oplæse udvalgte passager.

- Bogen fik mig til at reflektere over min egen slægtshistorie. Min familie stammer nemlig fra et lillebitte husmandssted nær Viborg, tæt på det der i slutningen af 1700-tallet var hede. Og jeg følte lidt, at det kunne være min families historie, Ida Jessen fortæller om, siger Charlotte Hvorslev.

- Jeg har funderet over, om mine aner var folk, som kom vandrende og slog sig ned, byggede hus og fik et liv - sådan lidt udenfor alting, siger hun.

"Kaptajnen og Ann Barbara" handler om opdyrkningen af den jyske hede og omhandler blandt andre den historiske herremand Schinkel til Hald Hovedgård fra 1719 til 1729.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Kultur For abonnenter

Iben kom hjem fra Canada i to måneder for at holde skibet flydende

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Kultur

Kan man være afhængig af lyd?

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Annonce