Annonce
Viborg

Hundebid blev til arbejdsskade

Dette billede er fra 2009, og hunden har absolut intet at gøre med historien, men man har da lyst til at klappe den - ikke?

Eksportchauffør fra Viborg blev på en tankstation i Sverige bidt i hånden af en hund. Vestre Landsret har afgjort, at det er en arbejdsskade.

Viborg: Kan et hundebid være en arbejdsskade?

Det mener Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen ikke, og det fik styrelserne ret i ved Retten i Viborg. Den afgørelse ankede 3F til Vestre Landsret, som nu er kommet til den helt modsatte konklusion.

Det betyder, at en eksportchauffør fra Viborg nu kan søge og få erstatning efter loven om arbejdsskadesikring.

Forhistorien er, at eksportchaufføren fra Viborg, som arbejdede for transportfirmaet Erik Petersen i Padborg, i april 2015 var på en tur i Sverige. På vej hjem via færgen i Göteborg konstaterede han, at ikke kunne overholde bestemmelserne om køre-hviletid, hvis han fortsatte mod færgen. Han stoppede derfor ind i Jung uden for Göteborg og tankede sin lastbil op.

Chaufføren forklarede i retten, at han ville vaske sine hænder på toilettet, da han havde fået diesel på fingrene, og efterfølgende ville spise frokost på stedet. På vej til toilettet møder han en kvinde med en hund og spørger, hvad det er for en, for han har selv en, der ligner den.

Han bukker sig ned for at hilse på den svenske foxterrier, og hunden hilser tilbage, desværre med tænderne først.

Annonce

Indlagt

Da chaufføren kom hjem, måtte han indlægges på Viborg Sygehus som følge af skaderne, og 3F anmeldte hundebiddet som en arbejdsskade til Arbejdsskadestyrelsen i maj 2015.

Det blev dog til et afslag i december 2015 med den begrundelse, at chaufførens skade var foranlediget af hans egen handling (klappe hunden) og ikke var en følge af arbejdet eller de forhold, det foregik under.

Sagen blev kørt videre i systemet, og et år senere - i december 2016 - kom Ankestyrelsen til samme resultat. Den tredje afvisning af, at hundebid kan være en arbejdsskade kom så ved Byretten i Viborg i marts 2018, som bakkede op om argumenterne fra styrelserne.

I Vestre Landsret noterede dommerne sig især rækkefølgen i hændelsesforløbet. Det var en naturlig følge, og en del af arbejdet, at gå til toilettet og vaske sig, når man har fået diesel på fingrene i forbindelse med tankningen.

At chaufføren så undervejs til toilettet stopper op og vil klappe en hund, kan ikke ændre på, at han var i arbejde, da han blev bidt. Det er således uden betydning, at chaufføren efterfølgende ville holde sin lovpligtige pause i forbindelse med at spise frokost.

Nu kan 3F så gentage ansøgningen om arbejdsskadeerstatning for chaufføren. For Ankestyrelsen betyder dommen, at man skal betale modpartens sagsomkostninger ved begge retter, i alt 128.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

'Ny beboer i opgangen' snød sig ind hos 92-årig

112

Tyv stak af med smykker og mærkevare-ure

Annonce