Annonce
Rundt om Viborg

Hunden reddede sig selv: Landejendom nedbrændte

Ingen mennesker eller dyr kom til skade ved en voldsom brand på en landejendom ved Sdr. Resen tirsdag eftermiddag.

Sdr. Resen: En landejendom på Nørrehedevej ved Sdr. Resen mellem Karup og Haderup blev fuldstændig ødelagt ved en voldsom brand, der brød ud tirsdag eftermiddag. Ejeren var hjemme, da han opdagede, at det brændte i værkstedsbygningen på ejendommen, men ilden udviklede sig med voldsom hast, og han kunne ikke gøre andet end at ringe 112 og sørge for at komme i sikkerhed.

Da brandfolkene fra Midtjysk Brand og Redning nåede frem, fik de at vide, at familiens hund muligvis var inde i de brændende bygninger, men det var heldigvis ikke tilfældet. Hunden havde sørget for at komme i sikkerhed og kom hurtigt løbende tilbage fra en nærliggende skov.

Ejendommen bestod af to bygninger, et stuehus og en garage- og værkstedbygning, der var adskilt af en overdækning, hvor der var oplagret store mængder brænde. Hvordan branden er opstået, er umuligt at sige, fortæller indsatsleder Anders Dahl.

- Det vil være gætteri. Politiet sætter brandefterforskere på i løbet af de kommende dage, og så må vi se, hvad de når frem til, siger han.

Annonce
Branden udviklede sig meget hurtigt, så brandfolkene kunne ikke redde bygningerne.

Alt er ødelagt

Det tog flere timer at bekæmpe branden. Brandfolkene rekvirerede en kran for at kunne pille tagplader at taget for at efterslukke. Selv om der er rester tilbage af bygningerne, så er de ødelagte, og der er ikke noget af værdi tilbage, fastslår indsatslederen.

Branden var så voldsom, at man kunne se røgen fra den brændende ejendom på cirka 15 kilometers afstand.

Slukningsarbejdet tog flere timer. Foto: Thomas Kjær Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vestbadet åbner i pinsen

Annonce