Annonce
Rund om Viborg

Hurtigt internet på vej: 89 siger ja til fiberbredbånd

Jens Frederik Frederiksen kan nu se frem til at få en hurtig netforbindelse. Han medvirkede for godt to år siden i en artikel i folkebladet, hvor han beskrev problemerne med netforbindelserne til området nord for Hammershøj. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Vorning-Hvidding: I det nordlige opland til Hammershøj - omkring Vorning, Hvidding og Nørbæk - har det længe været vanskeligt at få en ordentlig internet-forbindelse. Nu lysner det omsider, for energiselskabet Eniig har modtaget det nødvendige antal tilmeldinger til, at selskabet vil gå i gang med at grave fiberbredbånd ned.

Det var nødvendigt med 86 tilmeldinger, og det lykkedes at komme op på 89. Kablerne ventes at blive gravet ned i perioden fra efter sommerferien og til jul, så der er stadig tid til, at flere kan komme med.

Der er i alt cirka 140 husstande i det område, som kan forsynes med fibernet fra Eniig. Tilbuddet er blevet muligt gennem støtte fra Eniigs fiberbredsbåndspulje, som yder støtte til tyndt befolkede områder.

Annonce

En unik chance

Jens Frederik Frederiksen er en af de beboere i området, som længe har arbejdet på at få tilfredsstillende internet. Han beskrev det da også som en helt unik chance, da muligheden opstod.

- Den digitale udvikling går lynhurtigt i dag, og det er supervigtigt for vores område, at vi får noget internet, der slår til i forhold til det behov, vi ser i dag, og det øgede behov, der uden tvivl vil være i fremtiden, udtalte han i en pressemeddelelse fra Eniig.

Det har dog krævet et ihærdigt arbejdet at få tegnet de 89 kunder til Eniig. Jens Frederik Frederiksen siger til ugeavisen Landsbyerne:

- Vi er bestemt ikke kommet sovende til det. Selv om mange i området har sukket efter en ordentlig netforbindelse, så har vi alligevel måttet rundt på husbesøg for at få folk mobiliseret. Men det lykkedes, og det er vi glade og taknemmelige for.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce