Annonce
Bjerringbro

Huslejen for ungdomshuset Broen udsat

Ungdomshuset Broen i Bjerringbro har været længe undervejs. Arkivfoto: Jens P. Østergaard
Elværksfonden klar til at frigive 500.000 kroner til foreningen Møllernes projekt.

Bjerringbro: Det er KVN Din Bolig i Viborg, som ejer det tidligere diskotek på Nørregade i Bjerringbro, hvor foreningen Møllerne i halvandet år har arbejdet på at indrette et ungdomshus.
Ifølge næstformanden i Møllernes bestyrelse, Jakob Ekberg, har der fra starten været en aftale om, at huslejen først betales, når bygningen er klar til brug.

- Ejeren bakker op om et ungdomshus i Bjerringbro og betaler derfor en del af renoveringen, hvilket vi er rigtig glade for, siger Jakob Ekberg.

Der er tale om en såkaldt differentieret husleje. Ifølge Møllernes ansøgning til Viborg Kommune i sommeren 2020, skal huslejen starte på 60.000 kroner for det første år med start 1. september 2020, for efter fire år at ende på 108.000 kroner.

Annonce

Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg gav i november 2020 tilsagn om, at Møllerne kan få 600.000 kroner fordelt over fire år til husets drift. Udbetalingen af de første 150.000 kroner er dog betinget af, at Viborg Kommune har godkendt en lejeaftale mellem Møllerne og lokalernes ejer. Lejeaftalen skal også godkendes af Foreningen Bjerringbro Elværk, hvor Møllerne har søgt om et tilskud på 500.000 kroner.

Penge på vej

Formanden for Foreningen Bjerringbro Elværk, Tonni Birk, forventer, at pengene snart kan frigives, idet der er aftalt et møde mellem Møllerne, repræsentanter for Viborg Kommune og Foreningen Bjerringbro Elværk i nær fremtid.

- Før vi ville frigive pengene, stillede vi krav, om at bygningen skulle være godkendt til formålet, og at brandmyndighedernes krav selvfølgelig også skulle være opfyldt. Det ser ud til, at det hele nu er bragt i orden, siger Tonni Birk.

Han kom jævnligt i det kommende ungdomshus, da renoveringen startede, men den blev som meget andet sat på pause på grund af coronaen.

- Der er ikke noget dramatik i det kommende møde, men vi vil gerne mødes og lige se hinanden i øjnene, før administrator for Broen Lars Haahr frigiver pengene. Jeg håber, at huset snart åbner, så der er et sted for byens unge, tilføjer Tonni Birk.

Der er ikke noget dramatik i det kommende møde, men vi vil gerne mødes og lige se hinanden i øjnene, før administrator Lars Haahr frigiver pengene.

Tonni Birk, fmd. Foreningen Bjerringbro Elværk.
Annonce

Dyr lancering

Ifølge Broens ansøgning om kommunale penge til renovering af ungdomshuset var der et såkaldt opstartsbudget med udgifter på i alt 400.000 kroner. Den største enkeltpost til renovering var 70.000 kroner til nyt gulv. Desuden var der afsat to gange 40.000 kroner til henholdsvis gulv og vægge. Tre gange 30.000 kroner var afsat til indkøb af lydanlæg, indkøb til krearum og indkøb til café. Den største enkeltpost var på 80.000 kroner, som var afsat til lancering - dog uden nogen nærmere beskrivelse.

Ifølge ansøgningen til kultur- og fritidsudvalget forventer Møllerne at blive selvfinansierende, men tilsyneladende skal det ske for kommunale midler.

- Vi arbejder målrettet efter kommunal støtte til leje og drift, ligesom vi bruger fortjenesten fra butikken og caféen til Broen. Penge fra medlemskaber vil også blive brugt her, lyder det i ansøgningen fra 2020.

- Derudover agter vi at søge lokaletilskud, som gives til folkeoplysende foreninger, hvilker er 74 procent af vores fremtidige leje, skriver Møllerne som afslutning på ansøgningen, som blev sat på venteposition, idet bygningen på Nørregade som tidligere nævnt endnu ikke var godkendt.


Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Kultur For abonnenter

Lille Anika venter stadig på behandling i Budapest

Bjerringbro

Modstandere af svinefarm undrer sig: Mysteriet om det forsvundne dige

Rundt om Viborg

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Annonce