Annonce
Kultur

Hvad skal du se i Aalborg? Fire forslag til sommerens kultur- og kunstoplevelser

Utzon Center i Aalborg er Jørn Utzons sidste værk. Foto: Rasmus Hjortshøj
Popart, moderne kunst, arkitektur for de mindste og hiphop til de unge. Her er fire forslag til kulturoplevelser i Aalborg.

Trækker skyerne sig sammen og truer med dryp ovenfra, er det en god lejlighed til at få en kulturoplevelse. Her er fire forslag til børnefamilien og det voksne publikum.

1 Dansk-spansk arkitekturmøde samt leg og læring for de mindste

En skov af søjler på udstillingen ”With Love From Spain”. Foto: Laura Stamer

Utzon Center i hjertet af Aalborg har både oplevelser til de kultur- og arkitekturinteresserede og til børnenes opfattelse af verden og de ting, vi omgiver os med. Med sommerens udstilling ”With Love From Spain” sætter museet spansk og dansk arkitektur stævne for at formidle, hvordan spanierne har fundet inspiration i nordisk modernisme. Gennem 11 spanske arkitekter og tegnestuer tilbydes man et nyt blik på velkendte arkitekter fra dansk arkitekturs guldalder, herunder Arne Jacobsen og Jørn Utzon.

Der er mere til børnene, når oplevelsesrummet ”Mini Maxi” åbner 24. juni. Her byttes om på de skalaforhold, vi kender fra dagligdagen.

For arkitekturinteresserede er Utzon Center en oplevelse i sig selv. Det var Jørn Utzon selv, der tegnede huset sammen med sin søn, Kim Utzon, og det blev Jørn Utzons sidste værk, inden han døde i 2008.

”With Love From Spain” er åbnet og løber på Utzon Center til 24. oktober.

”Mini Maxi” åbner 24. juni og løber frem til 22. februar.

2 Amerikansk kunst fra popart til det helt moderne

”Figures in Landscape”, 1977, af Roy Lichtenstein. Louisiana Museum of Modern Art.

En række af de helt store amerikanske popart-kunstnere udstilles på Kunsten. ”The American Way” er en kulturel rejse gennem USA fra storbykunsten i New York over de støvede landeveje, der forbinder øst med vest.

Udstillingen er skabt af værker fra kunstmuseet Louisianas samling af primært amerikansk kunst efter 1960 og kickstartes af popart-revolutionen. Særligt popkunsten er central i udstillingen, men udstillingen præsenterer kunst fra hele perioden fra 60’erne til i dag. På udstillingen kan man blandt andet opleve værker af popart-kunstnerne Andy Warhol og Roy Lichtenstein samt Robert Rauschenbergs værker, der fusionerer maleri, fotografi og print.

”The American Way - Louisiana på Kunsten” kan opleves på museet Kunsten indtil 8. august.

3 Hiphopper danser liv i skulpturpark

Steen Koerner og tre dansere fortolker geometriske former i dansen i forestillingen ”These Shapes Are Made for Dancing”. PR-foto: Aalborg Teater

Steen Koerners kunst sker i mødet mellem electric boogie-dans, streetart og hiphop. Han har været iscenesætter og koreograf på en lang række forestillinger, og denne sommer sætter han bevægelse til skulpturparken ved Kunsten i Aalborg med forestillingen ”These Shapes Are Made for Dancing”.

Forestillingen har sit ophav i mødet mellem kunsten og arkitekturens geometri sammenstillet med kroppens ditto i dansen. Forestillingen er kulminationen på publikums vandring mellem en række kuber, hvor man inviteres indenfor. Kuberne er udsmykket af graffitimalere, og indenfor byder de på fortællinger om universet af forfatter Tor Nørretranders, astrofysiker Tina Ibsen og arkitekt Juhani Palaasmaa.

Forestillingen opføres 12 gange over seks dage fra 15.-22. juni i skulpturparken ved Kunsten. I perioden frem til 22. juni afholdes desuden en række gratis workshops.

4 Samtidskunst til tiden

Jan S. Hansen: Maske, ”Rhizome”, 2021, i glaseret stentøj. Foto: Kunsthal Nord

Med soloudstillingen ”Pas Partu” forsøger kunstner Jan S. Hansen at trække essenser af internettets og online-æraens bevidsthedsudvidelse ud til fysiske objekter. Afsættet er menneskets udvidede mentale rum skabt af ny teknologi og nye fællesskaber på tværs af geografi. Jan S. Hansens kunst spænder meget vidt. Udstillingen består af en række værker skabt af fundne, bearbejdede og skabte objekter. Ofte i sarte nuancer, som formmæssigt spænder fra det formfuldendte og smukke til det ødelagte og forfaldne.

”Pas Partu” kan opleves på Kunsthal Nord frem til 28. august.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Kom du ikke i kirken, blev du lænket til den

Kultur For abonnenter

Rørt over gensyn - Radio Viborg vil altid betyde noget særligt for én af sportens store stemmer

Sport

Viborg HK-spillere på idrætsmæssig udebane - her kan vi få lov til at være dårlige sammen

Debat

Hærvejsmotorvejen er større end Viborg

Kultur For abonnenter

Fem stjerner: Historier om bøgernes forunderlige historier

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musikalsk teater, trylleshows, underholdende oplysning og farvestrålende cirkusgøgl: Borgvold Søndage er tilbage

Debat

Jublen vil ingen ende ta´ - motorvej fra Viborg til Klode Mølle

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Alarm 112 For abonnenter

Blev belønnet af retten: Narkosælger med 955 kanonslag havde kvittet stofferne og fået et arbejde

Viborg

Den levende jernalder trak folk til Hvolris

Annonce