Annonce
Debat

Hvad skete der lige der? Blev en helikopterlandingsplads til Regionshospitalet Viborg lige skrevet ud af budgetforliget?

Skal Viborg have en helipad? Arkivfoto: Tue Sørensen

Læserbrev: Regionsrådsmedlem Ib Bjerregaard (V) har kæmpet en imponerende kamp for at få bygget den for længst vedtagne helikoperlandingsplads på sygehuset, så de mest hastende akutte patienter kan få behandling hurtigst muligt.

En funktion der er blevet endnu mere nødvendig efter at den tidligere så succesrige karkirurgi i Viborg nu forsøges genetableret. Trods talrige faglige advarsler besluttede politikerne for to år siden på baggrund en åbenlys fejlagtig vurdering af regionsdirektionen at lukke karkirurgien i Viborg.

Ulrich Fredberg. Pressefoto

Mens det tager år at opbygge stærke, faglige miljøer – som netop karkirurgien i Viborg var - tager det kun én forkert administrativ/politisk beslutning af ødelægge det.

Annonce

Med genindførelsen af karkirurgien i tidligere omfang, er helipaden blevet endnu mere nødvendig.

Hospitalsenhed Midt (HEM) er de seneste år ramt af mange beskæringer i funktioner i forhold til nabohospitalerne. Der er enighed om, at regionsdirektionen ”vil komme med det ene forslag efter det andet om at lukke funktioner” i HEM, som regionsrådsformand udtrykte det i et ganske usædvanligt læserbrev i Midtjyllands Avis den 11.4.2019.

Trods det politisk er vedtaget i regionen, at der aktuel skal være 5 akuthospitaler og et udviklingshospital i Silkeborg, kan man ikke undgå at få det indtryk, at regionsdirektionen kun ønsker to akuthospitaler på sigt.

Regionens hidtil mest succesrige hospitalsledelse (Lars Dahl Pedersen og Tove Kristensen) protesterede, da alle de regionale besparelser på et 3-cifret millionbeløb, på et tidspunkt ramte HEM, hvilket ville få alvorlige konsekvenser for bl.a. karkirurgien, urinvejskirurgien og patienter med akutte blodpropper i hovedet.

Ib Bjerregaard fastslår i avisen (d. 8.9.2021), at det er sidste chance. Og mon ikke viborgenserne har gennemskuet, at sidste chance er regionsrådsvalget den 16. november?

Skønt de åbenlyst havde ret, blev de fyret for at ytre sig kritisk over for den (for) magtfulde, ikke-sundhedsfagligt uddannede koncerndirektør i regionsdirektionen, som end ikke regionsrådsformanden kan kontrollere.

Regionsrådsformanden ønskede ikke at opfylde de tidligere aftaler om en helipad i Viborg, trods gentagne anbefalinger fra bl.a. Ib Bjerregaard (V), tidligere lægefaglig direktør i HEM Christian Møller-Nielsen (V) og Lone Langballe (DF).

Sandsynligvis på grund af det forestående valg blev helipaden ikke direkte afvist, men beslutningen blev lagt over til hospitalsledelsen i HEM. Den hospitalsledelse, der kun har overlevet gentagne misinformationer af politikerne og flere særdeles ”uheldige” sagshåndteringer med alvorlige konsekvenser for medarbejdere og patienter, fordi regionsdirektionen holder hånden over dem.

Er det derfor ikke usandsynligt at forestille sig, at hospitalsledelsen skulle vælge at etablere helipaden, når de derved punkterer den redningsvest, der holder dem oppe?

Mon ikke hospitalsledelsen er gået i gang med at samle argumenter for at undgå at etablere en helipad i Viborg, så de efterkommer regionsdirektionen ønske om, at de mest akutte patienter kun kan modtages to steder i regionen? Hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen er i alt fald hurtigt ude og slå fast, at beslutningen træffes ”i samspil med regionsrådsformanden og regionsdirektionen” (Viborg Stifts Folkeblad d. 10.9.2021).

Ib Bjerregaard fastslår i avisen (d. 8.9.2021), at det er sidste chance. Og mon ikke viborgenserne har gennemskuet, at sidste chance er regionsrådsvalget den 16. november?

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Så er den sidste gerningsmand fra brutalt hjemmerøveri blevet dømt: Blodet dryppede ned på det tøj, som de var i gang med at stjæle

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Langt de fleste testcentre er lukket: Her er overblikket over mulighederne for en corona-test i Viborg Kommune

Debat For abonnenter

Julefrokost efter #Metoo: Derfor kommer jeg for første gang til at forlade festen klokken 22

Bjerringbro

Skovplan: Ingen planer om at sprænge træer i lokal skov væk

Viborg FF

Dårlig kvalitet i Vejle var en enlig svale - Viborg-træner har set spillerne reagere positivt efter skidt indsats

Viborg

- Jeg ser et lyntog (drevet af certificeret grøn strøm) holde på perronen klar til afgang. Skal du med?

Debat For abonnenter

Vi propper os med kemi hver eneste dag

Debat

Debat: Er de varme hænder hele løsningen på fremtidens velfærdskabale?

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Et stærkt felt med fem ildsjæle - her er kandidaterne til prisen som Årets Idrætsleder

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne skal have indflydelse på, hvilke boliger der bygges på meget omtalt grund

Viborg For abonnenter

Projekt til 20 millioner er forsinket: Anlæg af Banebyparken skulle være i gang nu - men den kommer

Debat

- Hvis det betyder, at vi gamle skal passe hinanden som gode naboer, takker jeg nej

Annonce