Annonce
Viborg

Se kortet: Så meget tjener folk i dit lokalområde

Indkomstfordeling kan nu aflæses på sogneniveau. Arkivfoto: Jørgen Kirk


Viborg: Når vi her i landet plejer at sammenligne indkomstfordelingen blandt befolkningen, er det ofte med udgangspunkt i landets 98 kommuner. Og det kommer sikkert ikke bag på ret mange, at der er stor forskel på den gennemsnitlige indtægt mellem de forskellige kommuners indbyggere.

Men hvordan forholder det sig så inden for kommunernes grænser, hvor stor forskel er der i den gennemsnitlige indkomst i for eksempel i Viborg Kommune?

Her har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd med data fra Danmarks Statistik fået lavet en oversigt over indkomstfordeling på basis af den mindste administrative inddeling i landet, sognet.

Når man kigger på kortet over sognene i og omkring Viborg by, kan man konstatere, at der kan være stor forskel på indkomsterne i områder, der ligger klos op ad hinanden.

Hvis man sammenligner den gennemsnitlige indkomst for alle voksne indbyggere har Asmild Sogn den næsthøjeste gennemsnitsindkomst pr. person i hele kommunen, 451.692 kroner, mens nabosognet Søndre Sogn har det absolut laveste gennemsnit i kommunen med 307.174 kroner.

Det kan måske lyde lidt voldsomt, at den gennemsnitlige indkomst pr. indbygger er så forskellig i to nabosogne, men beliggenheden på hver sin side af søerne, og sognenes forskellighed i almindelighed, er måske en del af forklaringen.

Skulle nogen være interesserede i, hvad de tjener i nabosognet, kan oversigtskortet hentes på Arbejderbevægelsens Erhvervsråds hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce